10.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Sergiu Iordan, presedinte USR Teleorman : `Sunt socat de anuntul lui Nicusor Lina ca s-a inscris in ALDE! Are plangere penala facuta de noi!`

Sănătate

-Domnule presedinte, astazi, fostul presedinte al USR Teleorman, este vorba de Nicusor Lina, a anuntat ca s-a inscris in ALDE. Cum comentati?

        -Vestea m-a socat si pe mine. Dar este decizia lui si nu o comentez. Cat il priveste pe Nicusor Lina, acesta este predecesorul meu in functia de presedinte la conducerea organizatiei Teleorman a USR. El a girat cu aceasta functie in perioada 2016-2018, cand si-a dat demisia din partid , cu toate ca trebuia exclus de conducerea noastra, conform prevederilor statutare, nu sa fie lasat sa isi dea demisia. Motivul este simplu: el a fost condamnat penal, este adevarat cu suspendare, pentru ilegalitati comise ca si conducator auto. In fine, despre el pot spune ca are din partea noastra o plangere penala depusa la parchetul Alexandria in luna februarie 2019,  pentru savarsirea infractiunii de deturnare de fonduri. Sa fiu mai plastic, spun ca vorbim de suspiciuni in deturnarea acestor fonduri. Ce sa intamplat ?… Noi in acea perioada, nu aveam sediu de partid si a primit fonduri pentru a contracta o lucrare cu o firma in vederea realizarii unui sediu pentru USR Teleorman. El a contactat o societate comerciala si din acel moment nu mai stim nimic, nici sediul si nici locatia sa nu au fost reperate de noi. Dupa depunerea plangerii penale, eu ca presedinte, am facut demersuri pentru a afla amanunte cu privire la detaliile contractuale dintre USR Teleorman si societatea contractoare a lucrarii. Nu am primit nici un document pana in present de la acea firma executanta de lucrare. De asemenea, conducerea centrala USR  a solicitat documente doveditoare , iar in urma neprezentarii lor a recurs la actul demisiei din partid. Tin sa mentionez ca am fost chemat la politia Alexandria de 2 ori , audiat, dar pana acum nu am primit nici un fel de rezolutie.

-Domnule Iordan pe `surse` circula informatia ca in alianta USR-PLUS lucrurile nu stau chiar pe roze. Mai précis, PLUS declara ca face cam toata treaba si acopera cu organizatii cca 2/3 din suprafata judetului. Mai mult, vi se reproseaza ca nu ati depus canidatii la primaria Alexandria si presedintia CJ,  deoarece conform algoritmului , cei 2 candidati ar trebui sa fie de la USR. Cum comentati.

– Decizia numirii candidatilor de o parte si de alta la primarii si CJ trebuie luata in biroul politic comun judetean. In acest caz vorbim de o intalnire ce presupune un numar de 40 de reprezentanti , iar in perioada starii de alerta nu poate fi organizata. Ca atare, in viitorul imediat, va trebui organizata o intalnire on-line si atunci vom decide reprezentantii pe fiecare pozitie in parte. Cat priveste relatia noastra cu cei de la PLUS, prefer sa nu o comentez, deoarece noi suntem parteneri iar eu o persoana caracterizata de bunul simt. Pot doar sa mentionez ca avem un parteneriat politic , un accord pentru alegerile ce vor urma si pe care intentionam sa il respectam. Ce va pot spune, este ca intelegerea intre cele doua formatiuni  va suporta mici modificari.


-Domnule presedinte, in aceasta perioada caracterizata de migratii politice,  va intreb cine a batut la usa USR..


– Va asigur cu cea mai mare sinceritate si deschidere ca la USR au venit sa se inscrie inclusiv primari PSD, dar i-am refuzat categoric, deoarece nu se poate face o altfel de politica,, promovand aceleasi valori umane ce s-au perindat in politica teleormaneana de ani buni. Revenind la noi ca si alianta, va spun foarte sincer, intrucat doresc sa fim caracterizati prin onestitate,  alianta USR-PLUS nu acoperim nici 50% din localitatile judetului. Cu toate astea , vrem sa facem o surpriza frumoasa in alegerile locale caracterizate printr-un alt mod de a face politica.
Suntem alaturi de cetatean si in slujba lui.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole