5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Precampania electorală, faza pe „racolări’

Sănătate

Asa cum ma cunosc telespectatorii si cititorii mei, totdeauna am fost un dusmnan inversunat al traseismului politic pe care l-am dezavuat in mod public. Recunosc, faza prin care trecem la nivel politic, respectiv „racolarile de VIP-uri”, am anticipat-o demult. Chiar daca am sperat sincer ca nu se vor mai petrece astfel de obiceiuri impamantenite, iata, ca dupa PSD, a venit randul PNL sa ia la „bucata” traseisti. Justificarile acestor primari pentru gestul lor de tradare, ridicole ca de fiecare data. Zilele trecute, cei din PSD spuneau ca nu vor exista primari social-democrati care sa tradeze in favoarea liberalilor, doar cateva cazuri izolate, ieri PNL a pus „la masa presei” opt nume de edili PSD care au batut palma cu liderii judeteni ai PNL. Recunosc, exista pe lista „publica” nume de edili care nu ma asteptam sa faca pasul acesta. Dar sunt si nume de traseisti care, ca edili, s-au tot plimbat prin partidele aflate la guvernare ani de-a randul. Am intrebat recent un primar dintr-o localitate situata in  sudul judetului, cum comenteaza gestul colegilor sai. Mi-a replicat:” Marian, tine de caracter. Nu de politica sau altceva. Este adevarat, ca politica este cea mai imputita profesie, dar totusi are si ea limitele sale. Si pleaca de la caracterul nostru uman. Din pacate, multi dintre noi nu il avem. Ce este mai grav, este ca electoratul nu s-a trezit sa dea cu noi jos, cei care tot ne plimbam din partid in partid!” Si avea dreptate.
In fine, in timp ce PSD spune ca hegemonia se opreste, liberalii reclama mandri ca vor mai exista edili care vin zilele viitoare langa ei. Sincer, inclin sa dau crezare liberalilor, chit ca modul lor de lucru, asemanator PSD pana de curand, ma scarbeste. Cunosc cateva nume de primari „plimbareti” care ma si mir ca pana in prezent nu au facut padul spre …ciolan. Dar vor face pasul curand, sub paravanul unor justificari jalnice, aliniati in spatele conducerii liberale care va triumfa si va anunta mandra ca „reseteaza judetul”. Cu primari care au in singur deziderat: de a se pensiona din pozitia de edil sef. Ei nu au scrupule, nu au respect pentru electorat. Doar au experimentat si stiu ca electoratul ii vor vota, chit ca vor candida de la UDMR.
Si atunci, ce se intampla cu prim-vicele de la PNL, Rares Bogdan, care a declatat la intrarea sa in politica mioritica:” Noi, PNL, nu vom promova traseismul si nu vom primi PSD-isti in partidul nostru”!?…
Isi va sterge Rares gura cu hartie igienica?… I-ar trebui macar un sul…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole