8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Prefectul Liviu Dumitrașcu va emite Ordinul de încetare a mandatului înainte de termen pentru primarii din Beuca și Scrioaștea

Sănătate

Este o chestiune de zile până ce Prefectura Teleorman va emite ordin de încetare a mandatului înainte de termen pentru primarii din Beuca şi Scrioaştea. Se aşteaptă un document oficial din partea Agenţiei Naţionale de Integritate, din care să reiasă că decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie este definitivă, act fără de care nu poate fi emis respectivul ordin.

Contactat telefonic, subprefectul judeţului Teleorman, Nicoleta Voicu, a precizat că Instituţia Prefectului nu a fost parte în proces şi a cerut Agenţiei Naţionale de Integritate să transmită o copie a certificatului de grefă sau alt document prevăzut de lege, în baza căruia să se emită ordinul de încetare a mandatelor celor doi primari. “Aşteptăm ca ANI să ne comunice documentul. În acest sens, noi am adresat o solicitare, în urmă cu o săptămână. Cred că în câteva zile vom primi documentele solicitate. Apoi, vom urma procedura iar ordinele de încetare a mandatelor înainte de termen vor fi semnate şi comunicate primăriilor în cauză”, a afirmat subprefectul Nicoleta Voicu.

Primarii Cristea Berechet (Beuca) şi Şefu Marian (Scrioaştea) au fost declaraţi incompatibili de către ANI. Ambii au cerut instanţei de judecată să infirme raportul Agenţiei de Integritate. După mai mulţi ani de procese, ÎCCJ a menţinut decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care cei doi au fost declaraţi incompatibili.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole