14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Pompierii roșioreni au salvat din „ghearele” focului o locuință din Dobrotești

Sănătate

Aproape două ore și jumătate a durat intervenția pompierilor militari din cadrul Detașamentului Roșiorii de Vede și Punctului de lucru Dobrotești pentru a stinge un incendiu izbucnit la o anexă gospodărească, cu pericol de propagare la o casă de locuit din localitatea Dobrotești.

Evenimentul a fost anunțat pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 în cursul zilei de ieri, în jurul orei 16.22, la fața locului ajungând rapid trei echipaje de pompieri, cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.

Incendiul, care se manifesta cu flacără deschisă, generalizat la o anexă gospodărească în acoperișul căreia era amenajat un fânar, amenința să se extindă la casa de locuit din imediata apropiere. Prin dispozitivele de intervenție realizate și măsurile luate operativ, pompierii au reușit să protejeze locuința și bunurile din vecinătate, focul fiind localizat în cel mai scurt timp.

În ceea ce privește misiunea de stingere totală a incendiului, aceasta a durat aproximativ două ore și jumătate din cauza cantității mari de materiale ușor combustibile cuprinse de flăcări. Au ars ori au fost deteriorate o anexă gospodărească, alcătuită din patru camere, realizată din bolțari, fânarul din podul anexei, 28 de cutii de stupi de albine, cca. 1200 kg de grâu, 1000 kg de porumb, 600 kg de lemne de foc, 1500 kg de cărbuni, 1000 kg de lucernă, 500 kg de uruială, o moară de uruială, un cazan de țuică, un generator electric, o motocoasă, o drujbă, o motopomă și mai multe bunuri de uz gospodăresc.

Valoarea bunurilor salvate, reprezentând casa de locuit, a fost estimată la suma de 80000 de lei, iar cea a pagubelor produse de incendiu la cca. 35000 de lei.

Din primele cercetări efectuate pentru stabilirea cauzei probabile de incendiu, a reieșit faptul că vinovat de producerea acestui eveniment a fost un scurtcircuit produs la instalația electrică a anexei.

Din fericire, la această intervenție nu s-au înregistrat victime care să necesite acordarea primului ajutor din partea paramedicilor SMURD.

Comunicat integral atașat. Apasă butonul “Descarcă” pentru descărcarea comunicatului integral.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole