7.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Verde-n față – O moțiune care se câștigă sau se pierde la un vot-două

Sănătate

Astăzi, la ora 14:00, parlamentarii vor vota moțiunea de cenzură inițiată de PSD. Calculele hârtiei arată că dacă trece moțiunea, aceasta se va întâmpla cu un număr limită de voturi, respectiv 233, cât este necesar să treaca moțiunea împotriva Executivului. Dar iată cum se împart voturile pe formațiunile care susțin moțiunea, în raport cu numărul parlamentarilor deținuți de aceste partide în Parlament: 193 PSD, 24 Pro România, 7 ALDE și 9 voturi PPUSL. În total, fix 233 de voturi, numarul minim să treacă moțiunea. Dar să nu uităm că PNL negociază la bucată cu parlamentari PSD și Pro România să nu voteze moțiunea, mai precis să nu fie în sală la citirea și votarea moțiunii. În replică, PSD negociază cu grupul minorităților de unde speră să mai primească sprijinul a 2-3 parlamentari, astfel moțiunea să treacă cu 234-235 de voturi pentru.
Cât privește partidele care nu susțin moțiunea, acestea nu vor participa în sala de plen prin aleșii lor. Este vorba de PNL, USR și PMP. Iar UDMR, va decide mâine dacă votează sau nu demersul PSD. Dar, după declarațiile din ultima vreme a conducerii formațiunii minorității maghiare, UDMR se va abține de la vot, dar va fi în sală la dezbateri.
Concluzionând, mâine se poate întampla orice: fie moțiunea să treacă cu un numar mic de voturi dar suficiente pentru a dărâma guvernul, fie liberalii mai reușesc să convingă vreun parlamentar de la Opoziție să treacă în barca lor, după deputații social-democrați Daniel Breaz, fost ministru al Culturii în guvernul PSD, Luminița Jivan și Emilia Meirosu cărora li s-au promis locuri eligibile pe listele de parlamentari ai PNL în noua legislatură. Vom vedea mâine care este soarta moțiunii.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole