4.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

ISU Teleorman a efectuat controale pe linia respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infectării cu SARS Cov-2

Sănătate

Nr. 64/07.09.2020                                                                                                          

COMUNICAT DE PRESĂ

Principalele instituții cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

În acest sfârșit de săptămână, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A. D. Ghica” al judeţului Teleorman au efectuat controale la mai mulţi operatori economici şi persoane fizice, fiind identificate nereguli pentru care au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

Pe timpul verificărilor s-a urmărit respectarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise, distanțarea fizică, respectarea normelor privind numărul de persoane, atât în interiorul, cât și în exteriorul unităților de alimentație publică, dacă administratorii restaurantelor și cafenelelor au asigurat o distanță de minimum 2 metri între mese și au limitat ocuparea meselor la maximum 6 persoane, dacă au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 prevăzute de legislație.

În cursul zilei de duminică, o echipă mixtă, formată din pompieri și polițiști, a efectuat un control inopinat la un operator economic din domeniul alimentației publice, în municipiul Alexandria, unde s-a constatat că nu erau respectate prevederile privind limitarea accesului în spații închise (cel mult 50 de persoane), motiv pentru care, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 2000 de lei.

Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, principalul scop fiind acela de creștere a siguranței cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului SARS-CoV2!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu          

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

„A.D. GHICA” AL JUDEŢULUI TELEORMAN

                                           

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole