4.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Nereguli grave la cantina săracilor din Alexandria

Sănătate

Mâncarea este gătită printre muște și gândaci morți.
Echipe mixte ale Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Bucureşti şi ale Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Teleorman au realizat verificări, ca urmare a unor sesizări venite din partea consumatorilor, la operatori economici din judeţ, care îşi desfăşoară activitatea în diverse domenii, cum ar fi: transport public de persoane, comerţ, panificaţie şi alimentaţie publică.
În urma verificărilor au fost aplicate, până la această oră, amenzi contravenţionale în valoare de 60.000 de lei şi s-au dispus măsuri complementare de oprire de la comercializare a produselor alimentare găsite cu probleme.
Echipele de control au constatat următoarele că la societatea Cernea Zamfir IF a fost găsită la vânzare telemea etichetată provenind din Bulgaria, fără a avea precizată data limită de consum iar la SC BUSINESS KRN LUCICOM SRL s-au aplicat sancţiuni pentru faptul că operatorul economic desfăşura activitate de bar fără a fi autorizat în acest sens şi pentru comercializarea unor produse alimentare fără precizarea elementelor de identificare şi caracterizare.
Nereguli grave au fost descoperite și la Cantina de ajutor social, administrată de Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Alexandria. În urma controlului, inspectorii din cadrul Protecției Consumatorului au constatat că nu se respectă temperatura de păstrare a produselor alimentare impusă de producător, se utilizau unele produse fără etichete care să precizeze elementele de identificare şi caracterizare, hota, aparatul de aer condiţionat şi frigiderele erau neigienizate, la fel și geamurile sau grătarele din fier. Grav este faptul că în bucătărie se utilizau ustensile degradate, cu email sărit şi urme de rugină, depozitare legumelor se făcea într-un beci insalubru, cu scări şi pereţi degradaţi, cu mucegai iar în spaţiile de depozitare şi în cele de gătire s-au găsit muște și gândaci morți.
La fabrica de pâine şi produse din panificaţie aflată în proprietatea SC ROFAL SRL, au fost depistate următoarele nereguli: nerespectare condiţiilor de depozitare a făinii de panificaţie şi patiserie, prezenţa insectelor (pânze de păienjeni) în spaţiile de producţie şi depozitare, utilizarea unor tăvi pentru coacerea pâinii degradate, neigienizate şi deformate, utilizarea în procesul de producţie a unor produse nesigure cărora nu li se putea stabili termenul de valabilitate şi care nu aveau precizate elementele de identificare şi caracterizare și utilizarea unor produse cu data durabilităţii minimale depăşite.
La SC Tabcris Prodcom SRL, adică la restaurantul lui Fane Tăbăcitu, administratorul municipiului Alexandria, inspectorii spun că nu se respectau condiţiile de păstrare a produselor recomandate de producător, produselor alimentare erau fără elemente de caracterizare iar în lista meniu nu erau prezentați alergenii pentru fiecare preparat în parte.
La SC Transloc Prest SRL, companie locală de transport persoane, care operează rute atât în municipiul Alexandria, cât şi pe raza judeţului Teleorman, au fost găsite la momentul controlului maşini neigienizate care erau pregătite de operare.
În cazul acestei companii, verificările condiţiilor de transport continuă şi în zilele următoare.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îi asigură pe cetăţeni că va supraveghea piaţa ca şi până acum şi va verifica modul în care legile în vigoare şi
drepturile consumatorilor sunt respectate de către operatorii economici, în timpul actului comercial.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole