14.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Un utilaj agricol a fost cuprins de flăcări

Sănătate

În cursul zilei de ieri, la ora 18.00, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari din cadrul Detașamentului Alexandria au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un tractor, pe raza localității Cernetu.

Ajunși la fața locului cu o autospecială de lucru cu apă și spumă, pompierii au constatat că focul se manifesat la partea din spate a utilajului agricol, cu pericol de distrugere în totalitate a acestuia. Focul a fost lichidat rapid în limitele găsite, fără a fi înregistrate probleme deosebite. Valoarea bunurilor salvate a fost estimată la suma de 25000 de lei, iar cea a bunurilor distruse la cca. 35000 de lei.

Sursa foto: ISU Teleorman

Din primele cercetări efectuate, a reieșit că incendiul s-a propagat la elementele de caroserie ale utilajului de la un incendiu de vegetație uscată din apropiere.

Aducem la cunoștința cetățenilor faptul că, potrivit Hotărârii Guvernului României nr. 537/2007 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele de prevenire și stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de ardere a resturilor vegetale fără întrunirea condițiilor legale și, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcții, depozite, culturi agricole, păduri, plantații și alte vecinătăți constituie contravenții și se sancționează cu amendă.

Sursa foto: ISU Teleorman

Totodată, reamintim proprietarilor de terenuri agricole că locațiile suprafețelor afectate de incendii sunt înaintate către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) și Garda de Mediu – Comisariatul Județean Teleorman, pentru luarea măsurilor ce se impun, conform Protocolului de colaborare privind acţiunile de monitorizare a modului de respectare de către fermieri a bunelor condiţii agricole şi de mediu referitoare la arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenul arabil şi la arderea pajiştilor permanente, încheiat între Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură şi Garda Naţională de Mediu.

De reținut! În cazul în care observați producerea unui eveniment care poate pune în pericol viața și bunurile materiale ale cetățenilor, sunați imediat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112!  Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

DEPARTAMENTUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL GENERAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

INSPECTORATUL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ

„A.D. GHICA” AL JUDEŢULUI TELEORMAN

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole