14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

„Doar o vorbă să-ți mai spun”…

Sănătate

Parafrazându-l pe regretatul George Pruteanu, deschid acest comentariu care privește aceasta nouă campanie electorală pentru locale, în care fiecare candidat vine în „fața” potențialului alegător cu sloganuri, unul mai „atractiv” decât altul. Pe scurt, anumite partide și, implicit, candidații lor, care acum promit „o țară ca afară”, nu au demonstrat nimic în acești ani de democrație post-decembristă. Dar doresc vot de încredere. Iohannis a trecut de la un „proiect pentru România”, la „o Românie normală”. Cu racolări unul și unul în dreptul partidului de la guvernare. Care normală, moncher?!… Nici după aproape 30 de ani nu avem parte de o Romanie normală… Nu poate fi instaurată normalitatea într-o țară în care statutul de politician a devenit o profesie și, nicidecum, o credința în ideal și electorat.
Campania electorală este pe ultima sută de metri, dar cel puțin în prima sa parte nu am asistat la o confruntare de idei sau proiecte între contracandidați. Am asistat, din plin, la multe acuze reciproce, la reproșuri și balcanisme. Nu la un duel menit să lamurească electoratul cu privire la cine merită votul de încredere. Asistăm la certuri în stil balcanic la nivel înalt, transmis și în teritoriu între candidați. Mint poporul cu …televizoru’, plecând de la premiza că pe români îi poți păcăli din nou cu orice „gogoașă înfuriată”. Scot pe piață promisiuni „apetisante” tipărite frumos pe hârtie de calitate în tipografii de „familie”!
Vine ziua adevărului, 27 septembrie, când românii pun ștampila. Și, sunt convins, vor fi cu adevărat selectivi. Cel puțin așa sper. Acum se vede. Cine a fost lângă popor va primi vot de încredere.

în rest, numai de bine!…

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole