8.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Consilierii judeteni teleormaneni au aprobat in sedinta ordinara masuri pentru protejarea sanatatii teleormanenilor

Sănătate

Locuință protejată pentru persoanele victime ale violenței domestice;

1.916.111 de lei, cheltuielile de transport pentru elevi;

Tablete pentru uz școlar cu acces la internet și alte echipamente/dispozitive electronice pentru activități didactice on-line;

Echipamente de protecție și dezinfectanți; 660 mii lei pentru centrele de educație incluzivă;

661 mii lei pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede.

Toate acestea sunt doar câteva dintre măsurile luate astăzi, în ședința ordinară a CJT. Altefel spus, consilierii județeni au adoptat astăzi 13 hotărâri de Consiliu Județean.
Ultima hotărâre de consiliu județean adoptată astăzi, cu votul consilierilor județeni, privește aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare al serviciului social cu cazare pe perioadă de lungă durată „Locuință protejată pentru persoanele victime ale violenței domestice” din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Capacitatea serviciului social nou înființat este de 6 locuri.
O altă hotărâre importantă adoptată astăzi se referă la rectificarea bugetului propriu al județului Teleorman pe anul 2020. În urma centralizării datelor privind numărul elevilor care se deplasează din localitatea de domiciliu la unitatea de învățământ, în anul 2020, din anul școlar 2020-2021, transmise de Inspectoratul Școlar Județean Teleorman și tarifele stabilite de operatorii de transport, a rezultat suma totală de 1.916.111 de lei, inclusiv TVA, reprezentând cheltuielile de transport al elevilor, ce vor fi decontate de Consiliul Județean Teleorman.
Rectificarea bugetară aprobată astăzi va permite, de asemenea, decontarea din fonduri externe nerambursabile a unor cheltuieli grupate pe categorii de măsuri necesare începerii anului școlar. Măsura.1 privește achiziționarea, în condițiile legii, de către autoritățile publice locale sau unitățile de învățământ preuniversitar de stat, după caz, de echipamente din domeniul tehnologiei informației – IT mobile, respectiv tablete pentru uz școlar cu acces la internet, precum și a altor echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line.
O altă măsură se referă la achiziționarea de echipamente de protecție sanitară și dezinfectanți.
În prezent, unitățile de învățământ special au solicitat fonduri suplimentare în valoare totală de 660 mii lei(356 mii lei, Centrul Școlar de Educație Incluzivă Alexandria și 304 mii lei Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiorii de Vede).
Pentru Spitalul de Pneumoftiziologie Roșiorii de Vede suplimentarea sumei reprezintă 661 mii lei.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole