20.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Un nou scenariu după care vor funcționa unitățile de învățământ teleormanene

Sănătate

HOTĂRÂRE

pentru modificarea scenariilor de funcționare a unor unități/instituții de învățământ din județul Teleorman

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 01 octombrie 2020, la convocarea preşedintelui, potrivit dispoziţiilor art. 10 alin. 1 şi 2 şi art. 11 din Regulamentul – cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobat prin HG nr. 1491/2004

având în vedere:

– prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii  în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ  în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

– adresele nr. 10280/30.09.2020 și nr.10354/01.10.2020  privind propunerile consiliilor de administrație ale unităților de învățământ;

– prevederile HG nr. 782/14.09.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020 precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– prevederile HG nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc;

– prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare al Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Teleorman.

În conformitate cu dispozițiile art. 10 alin. 3 din Regulamentul-cadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și centrelor operative pentru situații de urgență, aprobat prin HG nr. 1491/2004

HOTĂRĂŞTE

 ART. 1 Se aprobă modificarea scenariilor de funcționare pentru următoarele unități/instituții de învățământ din județul Teleorman, după cum urmează:

De la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prinrotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

Grădinița cu program prelungit ”Ion Creangă” Alexandria;

-Grădinița cu program prelungit nr.4 Alexandria și structurile: Grănița cu program prelungit nr.8 Alexandria și Grădinița cu program normal nr.11 Alexandria.

De la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online:

Școala Gimnazială Sfințești și structura Grădinița cu program normal Sfințești.

De la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online:

  • Liceul Teoretic Zimnicea, clasa a IX-a B;
  • Școala Gimnazială ”Ștefan cel Mare” Alexandria, clasa a II-a;
  • Grupa mică de la structura Grădinița cu program prelungit nr.1 din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dan Berindei” Roșiori de Vede.

De la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

Grădinița cu program prelungit nr.6 Alexandria;

-Grădinița cu program prelungit nr.7 Alexandria și structura Grădinița cu program normal nr.3 Alexandria.

De la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

Liceul Teoretic Videle.

Continuarea Scenariului 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online:

-Liceul Tehnologic ”Virgil Madgearu” Roșiori de Vede;

ART. 2 Celelalte unități/instituții de învățământ din județul Teleorman vor funcționa potrivit scenariilor stabilite prin hotărârile CJSU anterioare.

ART. 3 (1) Prezenta hotărâre va fi transmisă, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației și Cercetării.   

            (2) Totodată, hotărârea va fi transmisă tuturor unităților de învățământ din județ prin grija Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

PREŞEDINTELE CJSU TELEORMAN

PREFECT

Liviu DUMITRAȘCU

Alexandria

Nr. 26 din 01 octombrie  2020

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole