Asociaţia Ateliere Fără Frontiere dotează cu 135 de calculatoare, 9 unităţi de învăţământ din Călăraşi, Botoşani, Giurgiu, Teleorman şi Vaslui. Aceste judeţe înregistrează printre cele mai mici medii la evaluarea naţională, iar prin programul Tech Kites, susţinut financiar de BRD-Groupe Société Générale, Ateliere Fără Frontiere propune, astfel, îmbunătăţirea performanţei şcolare.
Unităţile de învăţământ au în vedere implementarea de soluţii remediale, cu sprijinul calculatoarelor şi au fost selectate din judeţele cu cele mai slabe rezultate la evaluarea naţională (2020), de către Uniunea Profesorilor de Informatică din România-o organizaţie ce sprijină dezvoltarea competenţelor digitale în şcoli, prin programe dedicate atât elevilor, cât şi profesorilor.
Pentru pregătirea copiilor, profesorii din 8 şcoli gimnaziale şi 1 liceu beneficiază de 135 de computere perfect funcţionale (unităţi centrale, monitoare, periferice şi sisteme de operare), care vor facilita accesul la modulele dedicate pentru teste, teme, conferinţe online şi rapoarte de activitate, cu scopul final de a contribui la îmbunătăţirea rezultatelor obţinute la evaluarea naţională, ce are loc la finalul ciclului gimnazial.
Toate computerele donate în cadrul programului Tech Kites, aflat la a doua ediţie, au fost deja livrate în judeţul Călăraşi-la Şcoala Gimnazială nr. 1 Radu Vodă, structura Lupşanu, în judeţul Botoşani-la Şcoala Profesională „Sfântul Apostol Andrei” din Smârdan şi Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Botoşani, în judeţul Giurgiu-la Şcoala Gimnazială nr. 1 din Săbăreni, în judeţul Teleorman-la Şcoala Gimnazială „Ştefan cel Mare” din Alexandria şi Şcoala Gimnazială „Zaharia Stancu” din Roşiorii de Vede şi în judetul Vaslui-la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Oşeşti, Liceul Tehnologic din Puieşti şi Şcoala Gimnazială nr. 1 din Hoceni.
Calculatoare pentru două şcoli din Alexandria şi Roşiori, donate de Asociaţia Ateliere Fără Frontiere şi BRD
- Reclamă -