11.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

ISU Teleorman – 51 de misiuni în sprijinul cetățenilor în ultimele 24 de ore

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 24 de ore, salvatorii teleormăneni au fost solicitați să intervină pentru protejarea vieții, bunurilor materiale și a mediului înconjurător la 51 de evenimente, după cum urmează:

  • 36 intervenții ale echipajelor SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;
  • un incendiu de vegetație uscată care s-a propagat la un copac, în apropierea DN 52;
  • un accident rutier fără victime, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, produs pe DN 65A, între localitățile Scrioaștea și Cucuieți;
  • o intervenție pentru deblocarea unei uși de apartament în vederea facilitării accesului echipajelor medicale la o persoană cu probleme de sănătate;
  • 4 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;
  • 5 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;
  • 3 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV-2.

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de ieri, echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în municipiile Alexandria și Roșiorii de Vede.
Pompierii au efectuat 13 verificări și au aplicat 5 sancțiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Reamintim cetățenilor că în cursul zilei de ieri au fost înregistrate 2958 de noi cazuri de infectări cu virusul SARS-COV-2 la nivel național, dintre care 52 în județul nostru.
Acum, mai mult ca oricând, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor luate în contextul situației epidemiologice actuale și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a infecției.
Acțiunile de control vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.
Sănătatea și viața noastră, precum și a celor dragi sunt cele mai pretioase! ISU solicita populației anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole