16.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Polițiștii teleormăneni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor de protecție în județul Teleorman

Sănătate

ACȚIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECȚIE ÎN  JUDEȚUL TELEORMAN

Având în vedere evoluția la nivel național a situației generate de pandemia de Covid 19, în vederea reducerii riscurilor de apariție a noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul  SARS – COV 2,  poliţiştii teleormăneni  împreună cu jandarmi, pompieri, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman  intensifică activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În ultimele 24 de ore, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului coronavirus, la activităţile de verificare participând peste 140 forţe de ordine.

Astfel, au fost verificate 73 de societăți comerciale şi 122 de mijloace de transport, dintre care 25 de mijloace de transport în comun, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 79 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 14.000 de lei. Dintre acestea 74 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă, 2 sancțiuni au fost aplicate pentru fapte de natura economică în context Covid 19 și 3 sancțiuni la Legea 61/1991.

Recomandăm tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție, să respecte modul de organizare al evenimentelor şi numărul de persoane permis de normele legale, să nu se expună la riscuri.

De asemenea, recomandăm cetăţenilor să poarte masca de protecție în mijloacele de transport, în magazine și celelalte spații unde este obligatoriu.

Scopul forţelor de ordine care desfăşoară activităţi de verificare nu este aplicarea de sancţiuni.

Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți sa conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii.

Suntem şi vom fi prezenţi, permanent la datorie şi aplicăm legea în litera și spiritul ei!

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI ROMANE INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN TELEORMAN

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole