15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 22, 2024
spot_imgspot_img
spot_img

Noi măsuri pentru desfășurarea în bune condiții a activității de învățământ

Sănătate

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ TELEORMAN

HOTĂRÂRE pentru modificarea scenariului de funcționare a unor unitățile/instituțiile de învățământ din județul Teleorman

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, întrunit în şedinţă extraordinară în data de 08 octombrie 2020, la convocarea preşedintelui, potrivit dispoziţiilor art. 10 alin. 1 şi 2 şi art. 11 din Regulamentul – cadru privind structura organizatorică, atribuţiile, funcţionarea şi dotarea comitetelor şi centrelor operative pentru situaţii de urgenţă, aprobat prin HG nr. 1491/2004

având în vedere:

– prevederile Ordinului nr. 5487/1494/2020 al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății, pentru aprobarea măsurilor de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2;

– Hotărârile nr. 131/06.10.2020 și nr. 133/08.10.2020 ale Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Teleorman;

– prevederile HG nr. 782/14.09.2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020 precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19;

– prevederile HG nr. 557/2016 privind managementul tipurilor de risc;

– prevederile Regulamentului de Organizare și Funcționare al Comitetului pentru Situații de Urgență al județului Teleorman.

În conformitate cu dispozițiile art. 10 alin. 3 din Regulamentul-cadru privind structura organizatorică, atribuțiile, funcționarea și dotarea comitetelor și centrelor operative pentru situații de urgență, aprobat prin HG nr. 1491/2004

HOTĂRĂŞTE

 ART. 1 Se aprobă modificarea scenariului de funcționare pentru următoarele unități/instituții de învățământ din județul Teleorman, după cum urmează:

De la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online:

  • Școala Gimnazială I. Gh. Duca ȚIGĂNEȘTI;
  • Grădinița cu program normal nr. 2 Poeni din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 1 POENI.

De la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online:

clasa a IV-a-C a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare ALEXANDRIA;

– Școala Gimnazială VEDEA și structura: Grădinița cu program normal VEDEA;

– Școala Gimnazială Mihai Eminescu ROȘIORI DE VEDE;

– Școala Gimnazială nr.2 ZIMNICEA;

– Grupa Mare B din cadrul structurii Grădinița cu program normal nr.6 a Școlii Gimnaziale Zaharia Stancu ROȘIORI DE VEDE.

De la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

– clasa a II-a B a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare ALEXANDRIA;

– clasa a II-a C a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare ALEXANDRIA;

– Școala Gimnazială Anghel Manolache SCRIOAȘTEA, cu structurile: Grădinița cu program normal nr. 1 SCRIOAȘTEA, Grădinița cu program normal nr. 2 BREBINA, Grădinița cu program normal nr. 3 CUCUEȚI.

De la Scenariul 3: Participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

– Școala Gimnazială TĂTĂRĂȘTII DE JOS;

– Școala Gimnazială BUJORENI.

De la Scenariul 2: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie şi revenirea parţială (prin rotaţie de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie la Scenariul 1: Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie:

– Școala Gimnazială RĂDOIEȘTI și structurile: Grădinița cu program normal nr. 1 RĂDOIEȘTI DEAL și Grădinița cu program normal nr. 2 RĂDOIEȘTI VALE.

Continuarea scenariului 3 pentru:

– Școala Gimnazială nr. 7 ALEXANDRIA;

– Centrul Școlar de Educație Incluzivă ALEXANDRIA.

ART. 2 Celelalte unități/instituții de învățământ din județul Teleorman vor funcționa potrivit scenariilor stabilite prin hotărârile CJSU anterioare.

ART. 3 (1) Prezenta hotărâre va fi transmisă, prin grija Secretariatului Tehnic Permanent, membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Educației și Cercetării.   

(2) Totodată, hotărârea va fi transmisă tuturor unităților de învățământ din județ prin grija Inspectoratului Școlar Județean Teleorman.

PREŞEDINTELE CJSU TELEORMAN

PREFECT

Liviu DUMITRAȘCU

Alexandria Nr. 29 din 08 octombrie 2020

spot_img
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img

Ultimele Articole