16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Ansamblul „Burnasul” al Consiliului județean Teleorman, pe scena Festivalului Național de Obiceiuri Tradiționale „Cununa”- Brașov

Sănătate

În zilele de 17 și 18 octombrie Ansamblul ,,Burnasul” a fost invitat de Centrul Cultural ,,Reduta” al Consiliului Județean Brașov să susțină un recital pe scena Festivalului Național de Obiceiuri Tradiționale ,,Cununa”, ediția a V a.
Alături de alte cinci ansambluri folclorice, în cadrul festivalului, Ansamblul ,,Burnasul” a prezentat obiceiul de nuntă specific zonei Vlașca-Teleorman.
Deși organizarea și desfășurarea în acest an a festivalului a constituit o provocare atât pentru organizatori cât și pentru artiștii participanți din cauza restricțiilor generate de actuala criză sanitară, spectacolul a fost unul de calitate și s-a bucurat de aprecierea publicului.
Programul prezentat de Ansamblul ,,Burnasul” a condus spectatorii prezenți în atmosfera veselă a nunților de altadată din satele teleormănene.
,,Împodobitul bradului”, ,,bărbieritul mirelui”, ,,gătitul miresei” au fost câteva din momentele puse în scenă de către artiștii ansamblului.
Aducem mulțumiri Centrului Cultural ,,Reduta” al Consiliului Județean Brașov pentru invitația de a participa la acest minunat festival și pentru efortul depus în organizarea unei manifestări culturale care aduce în lumina scenei obiceiuri și tradiții din toate colțurile țării.
Mult succes artiștilor nostri și în continuare!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole