11.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

BULETIN INFORMATIV – La datorie, cu 38 de misiuni în ajutorul cetățenilor

Sănătate

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat, au participat în ultimele 24 de ore la un număr de 38 de evenimente, după cum urmează:

✅ 23 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

✅ 2 accidente rutiere, unul pe DN 6 (E70), în apropierea localității Vitănești, cu două autoturisme implicate, iar celălalt pe raza localității Drăgănești Vlașca cu un auto intrat într-un copac. Din fericire, victimele din ambele evenimente au fost rănite ușor, acestea refuzând transportarea la spital după acordarea primului ajutor calificat;

✅ 5 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

✅ 5 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;

✅ 3 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Activități cu caracter preventiv împotriva COVID-19

În ultimele 24 de ore, pompierii militari au participat alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 54 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane pentru a se urmări respectarea prevederilor Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Cu toate că misiunile au un caracter preventiv, scopul urmărit fiind conștientizarea cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de protecție instituite de autorități, inspectorii unității noastre au constatat mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale.

În contextul actual, în care se constată o creștere a numărului de infectări cu COVID-19, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm importanţa măsurilor luate și să respectăm cu strictețe recomandările pentru limitarea riscului de răspândire a virusului.
Pentru ca sănătatea să nu vă fie pusă în pericol, vă recomandăm următoarele:

✅ să purtați masca de protecție astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ să vă igienizați frecvent mâinile după contactul cu mediul extern și să evitați ducerea acestora la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ să evitați locurilor aglomerate și să păstrați distanța de minim 2 metri față de persoanele din jur.

Acțiunile pentru verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor. Facem încă o dată apel pentru respectarea regulilor și recomandările remise de autorități, pentru ca, împreună, să reușim diminuarea efectelor acestei pandemii!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole