40.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

duminică, iulie 14, 2024
spot_img

ISU Teleorman: 42 de misiuni ale pompierilor militari teleormăneni

Sănătate

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au participat în ultimele 24 de ore la un număr de 42 de evenimente, după cum urmează:

✅ 25 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

✅ 2 accidente rutiere, produse pe raza municipiului Roșiorii de Vede, pentru descarcerarea victimelor acordarea primului ajutor calificat acestora și asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor;

✅ 3 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19 către unitățile spitalicești;

✅ 4 misiuni de decontaminare ale autospecialelor de intervenție folosite la transportul persoanelor confirmate cu noul coronavirus;

✅ o intervenție în sprijinul unui echipaj medical al SAJ Teleorman pentru preluarea unei persoane cu probleme medicale;

✅ 7 activități de informare a populației cu privire la măsurile ce trebuie respectate pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

Foarte important! Solicităm populației anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Activități cu caracter preventiv împotriva COVID-19

În cursul zilei de ieri, 25 octombrie, pompierii militari au participat alături de polițiști, jandarmi, polițiști locali, precum și de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman la 24 de verificări efectuate la operatorii economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane, în Alexandria, Turnu Măgurele, Zimnicea, Năsturelu și Drăgănești Vlașca, pentru a se urmări dacă se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Pe perioada desfășurării acestor controale au fost constatate mai multe situații în care nu erau respectate măsurile de protecție individuală, motiv pentru care inspectorii unității noastre au aplicat 20 sancțiuni contravenționale.

Reamintim cetățenilor că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

😷 purtarea măștii astfel încât atât nasul cât și gura să fie acoperite;

🤲 igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

🚹↔️🚹 evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Atragem atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole