6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

ISU Teleorman: 28 de intervenții în 24 de ore

Sănătate

Verificările pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2 au continuat în cursul zilei de ieri, echipajele mixte, formate din reprezentanții instituțiilor cu atribuții de control, fiind prezente în spațiile comerciale cu aglomerări de persoane (supermarket-uri, magazine, terase, case de pariuri, autogări, gări) în Alexandria, Turnu Măgurele, Roșiorii de Vede, Nanov, Ciolănești, Vârtoape, Salcia, Mârzănești și Frumoasa.

Pompierii militari teleormăneni au efectuat 28 de controale în cadrul operatorilor economici, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 12 sancțiuni contravenționale.

Echipajele mobile din cadrul ISU Teleorman au efectuat 11 acțiuni de informare a cetățenilor prin intermediul mesajelor audio, transmise cu ajutorul autospecialelor de primă intervenție și comandă, care au cuprins următoarele recomandări:
✅ folosiți, în mod corect, masca de protecție! Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura;
✅ spălați-vă pe mâini cât mai des,cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;
✅ nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;
✅ evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;
✅ feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;
✅ păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;
✅ dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;
✅ limitați, cât de mult puteți, orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă, prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, îmbrățișările, atingerea feței cu mâinile;
✅ evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

Acțiunile de informare, respectiv de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 vor fi derulate zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor.

A încercat să aprindă focul cu ajutorul benzinei

Ieri după-amiază, la ora 16.25, pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, pompierii militari turneni au fost alertați de izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit din localitatea Seaca.

Până la sosirea salvatorilor, care s-au deplasat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru stingerea incendiului au sărit în ajutor mai mulți vecini, care au reușit să lichideze focul.

Proprietarul locuinței, ce prezenta arsuri de gradul 2 și 3 la nivelul membrelor și feței, a fost preluat de către paramedicii SMURD, a primit primul ajutor calificat și a fost transportat la Spitalul Județean din Alexandria pentru îngrijiri de specialitate.

În urma incendiului au fost distruse bunurile materiale dintr-o bucătărie și un hol, însă restul casei de locuit a fost salvat, valoare acesteia fiind estimată la cca. 30000 de lei.

Pentru prevenirea incendiilor provocate de mijloacele de încălzire, reamintim cetățenilor următoarele reguli:

  • nu aprindeți focul în sobe cu ajutorul lichidelor inflamabile precum bezină, gaz, ori alte substanțe periculoase;
  • nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;
  • nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
  • nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba şi evitaţi supraîncărcarea acesteia;
  • nu lăsați ușa sobei deschisă;
  • nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata apropiere a acestora;
  • stingeți focul pe timpul nopții;
  • asiguraţi verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum de către o persoană autorizată;
  • nu lăsați copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Foarte important!
Solicităm cetățenilor anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole