6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Între simularea transparenței din nevoia satisfacerii unui interes personal și Codul Administrativ, aleg prevederile legale, întotdeauna! – Adelina Sfăt

Sănătate

Interesant și aplicat acest material al Adelinei Sfăt. Și, mai mult decât orice, un material bine elaborat și fundamentat. Adelina Sfăt dovedește echilibru prin ceea ce scrie și o puternică introspecție socială. Merită să citiți acest material.

– Marian Amuza –

Art.152 – Cod Administrativ
„(1) Viceprimarul este subordonat primarului și, în situațiile prevăzute de lege, înlocuitorul de drept al acestuia, situație în care exercită, în numele primarului, atribuțiile ce îi revin acestuia. Primarul poate delega o parte din atribuțiile sale viceprimarului.
(2) Viceprimarul este ales, prin vot secret, cu majoritate absolută, din rândul membrilor consiliului local, la propunerea primarului sau a consilierilor locali.
(3) Exercitarea votului se face pe bază de buletine de vot. Alegerea viceprimarului se realizează prin hotărâre a consiliului local.”
Clar, nu? Codul nu menționează care sunt etapele negocierilor politice care pot duce la formarea unei majorități funcționale la nivelul Consiliului Local.
Simt nevoia să precizez că, din momentul constituirii legale a Consiliului Local Roșiorii de Vede (24 octombrie 2020), fiecare consilier poate iniția proiecte de hotărâri, așadar nimeni nu poate împiedica chiar și pe un pretendent la funcția de viceprimar să își desfășoare activitatea pentru care a fost ales de cetățeni.
Prezentul text are caracter informativ și nu este un răspuns politic. Personal, continui să pledez pentru o abordare moderată, trecută prin filtrul electoratului liberal din Roșiorii de Vede (care nu este cu nimic mai prejos decât electoratul celorlalte partide), rămân adepta dialogului constructiv și sunt convinsă că prin discuții aplicate pe proiecte (nu pe nume și funcții) și punerea lor urgentă în practică putem să aducem o schimbare în viața oamenilor din oraș.
Din punctul meu de vedere, pentru profesorii mei, pentru vecinii și tinerii pe care îi întâlnesc zi de zi, pentru medicii din spitalul „Caritas”, care, de luni de zile, se luptă cu un virus care nu alege persoane, numele viceprimarului este irelevant, atâta timp cât o majoritate în Consiliul Local lucrează pentru ei, onest și transparent!
Înainte se a discuta despre unitate, nu dezbina! PSD Roșiorii de Vede e ceea ce este acum tocmai pentru că unii oameni au fost prea atrași de funcții (eu pot da niște exemple, sigur și pretendentul la funcția de viceprimar știe câteva, nu?) timp în care orașul a rămas urmă.
Alegerea viceprimarului nu este o temă de campanie la alegerile parlamentare, domnilor! Faptul că recurgeți la ea nu ne ajută, nu ajută nici votanții PNL și nici votanții USR PLUS.

Adelina Sfăt

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole