20.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

Comunicat de presă privind distribuirea în județul Teleorman a tichetelor sociale, pe suport electronic, pentru mese calde

Sănătate

Joi, 12 noiembrie a.c., în prezența Secretarului General Adjunct al Guvernului, domnul Costel Barbu, și a Prefectului județului Teleorman, domnul Liviu Dumitrașcu, s-a desfășurat acțiunea de distribuire, către reprezentanții autorităților administrativ teritoriale, a tichetelor sociale, pe suport electronic (carduri), pentru mese calde, pentru beneficiarii din județul Teleorman.

Cardul social este un instrumentul prin care Guvernul României sprijină categoriile de persoane cele mai defavorizate, asigurându-le acestora accesul la o masă caldă. Conform legislației, listele cu destinatarii finali au fost întocmite de către Casa Națională de Pensii și primării (pentru persoanele fără adăpost).

În urma centralizării listelor a rezultat un total de 11.861 persoane eligibile, care vor beneficia de 180 lei lunar, având la dispoziție în acest sens un card electronic pentru mese calde.

Conform OUG 115/2020, destinatarii finali sunt:

  • persoanele care au venituri la nivelul indemnizației sociale pentru pensionari (800 lei), în vârstă de 75 de ani împliniți sau peste această vârstă;
  • persoane/familii fără adăpost, inclusiv persoanele/familiile care au fost evacuate și familiile cu copii care nu au domiciliu stabil, mai ales cele monoparentale.

Fiecare beneficiar va primi, într-un plic imprimat cu numele său, un card pentru mese calde, un plic care conține codul pin, necesar activării cardului și lista unităților afiliate care accepta tichete sociale pentru mese calde.

Acest program este finanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Instituția Prefectului – Județul Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole