12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Victor Drăgușin, primarul municipiului Alexandria: „Este un pas important, după luni de zile de contestații, Primăria Alexandria a câștigat și astăzi (n.n. ieri) am semnat contractul cu firma URBAN SCOPE, o firmă cu expertiză bogată în domeniul mobilității și regenerării urbane.”

Sănătate

Centrul pietonal refăcut, piste pentru bicicliști, transport urban electric, parcare și autobază, de toate acestea vor beneficia locuitorii municipiului Alexandria în curând.
Joi, 19 septembrie, primarul Victor Drăgușin a semnat contractul de finanțare nr. 5070/22.01.2020, cod SMIS 128167, în valoare de 19.081.636,70 euro, pentru realizarea proiectului tehnic pentru cel mai important proiect cu finanțare din fonduri europene implementat în Alexandria.
„Este un pas important, după luni de zile de contestații, Primăria Alexandria a câștigat și astăzi am semnat contractul cu firma URBAN SCOPE, o firmă cu expertiză bogată în domeniul mobilității și regenerării urbane”, a spus primarul Victor Drăgușin.
„Concret, cu acești bani și prin implementarea acestui proiect, în Municipiul Alexandria vom realiza următoarele: construirea unui traseu complex de piste pentru bicicliști în lungime de 14.625 m, achiziționarea a 300 de biciclete, construirea a 15 stații de bike sharing de 20 de locuri și 7 stații de bike sharing de 40 de locuri; 32 de stații de autobuz (vor fi modernizate cele existente și se vor construi unele noi), precum și o autobază modernă pentru cele 10 autobuze electrice, 13 stații de încărcare pentru autobuzele electrice, pe care le achiziționăm printr-un alt proiect cu finanțare europeană în valoare de 6.112.310,3 euro, cod SMIS 128112, aprobat la finanțare prin Ordinul nr. 4817/04.11.2019, transportul public de călători va beneficia de sistem modern de taxare– eTicketing, cât și de un sistem de informare a călătorilor în stațiile de autobuz; construirea unei parcări moderne de tip park&ride cu 200 de locuri de parcare; realizarea unui sistem de management al traficului, prin care 15 intersecții vor fi modernizate în vederea prioritizării traficului și realizarea unui sistem de supraveghere video prin montarea a 96 de camere video; transformarea centrului pietonal într-o zonă modernă de promenadă cu funcțiuni multiple; instalarea a 7.094 m de fibră optică pentru management digital de la distanță. Strada Libertății, zona pietonală va fi integral reabilitată prin ample lucrări ce presupun: realizarea pavajului pietonal modern din piatră naturală, iar zona va fi reabilitată astfel încât să permită colectarea și evacuarea apelor de pe suprafața pietonală; reabilitarea și modernizarea fântânii arteziene existente și realizarea a încă două fântâni arteziene noi, înlocuirea mobilierului stradal cu obiecte moderne; amenajarea de spații verzi prin creșterea calității și a suprafețelor spațiilor verzi; realizarea noilor rețele de iluminat public cu LED, alimentare cu apă, canalizare pluvială și instalațiile electrice, sanitare, WI-FI și monitorizare video”, și-a anunțat primarul Alexandriei concitadinii, într-un comunicat de presă.
Iată că munca depusă de edilii Alexandriei dau roade, orașul devenind tot mai frumos și modern.
„Eu iubesc Alexandria” este un adevăr spus de aceștia, care dovedesc prin munca depusă că se află în slujba locuitorilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole