6.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 18, 2024

ISU Teleorman: Pompierii teleormaneni au efectuat 11 misiuni de informare pe linia combaterii pandemiei de coronavirus

Sănătate

BULETIN INFORMATIV – Acțiuni de verificare și respectare a măsurilor de protecție împotriva COVID-19

În ultimele 24 de ore, în baza măsurilor dispuse la nivel național și județean, personalul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,,A. D. Ghica” al județului Teleorman a desfășurat o serie de acțiuni de informare, prevenire și limitare a răspândirii noului coronavirus.

Activitățile desfășurate în mai multe unități administrativ-teritoriale din județ (Alexandria, Roșiorii de Vede, Videle, Mavrodin, Mereni, Nenciulești, Scrioaștea și Măldăeni) au presupus 11 misiuni de informare a populației cu privire la respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, dar și efectuarea de controale proprii, cât și în echipe mixte, formate din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții de control la nivelul județului, la 18 operatori economici unde pot fi întâlnite aglomerări de persoane. Pe timpul acestor misiuni, pompierii au constatat faptul că mai mulți cetățeni nu respectau măsurile de protecție individuală, fapt pentru care au aplicat 14 sancțiuni contravenționale, în cuantum de 500 de lei.

Salvatorii teleormăneni au continuat transmiterea mesajelor de informare prin intermediul sistemelor audio din dotarea autospecialelor în zonele aglomerate din localitățile în care rata incidenței cumulative a Covid 19 depășește 1,5/1000 de locuitori, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane. Astfel de acțiuni vor continua zilnic, principalul scop fiind acela de creștere a gradului de siguranță a cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție instituite de autorități.

Reamintim populației că cea mai importantă armă pe care o avem în combaterea pandemiei cu virusul SARS-CoV-2 este adoptarea unui comportament responsabil la nivel individual prin respectarea următoarelor măsuri de prevenție:

– folosiți, în mod corect, masca de protecție! Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, aceasta trebuie să vă acopere nasul și gura;

– spălați-vă pe mâini cât mai des, cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde;

– nu vă atingeți ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate;

– evitați locurile aglomerate unde sunteți expuși la contact direct sau la interacțiune cu un număr mare de persoane;

– feriți copiii de acele locuri de joacă care presupun atingerea unor suprafețe sau obiecte comune;

– păstrați o distanță semnificativă, de un metru și jumătate, față de celelalte persoane pe care le întâlniți;

– dacă vă aflați în transportul în comun încercați să nu stați față în față cu ceilalți călători;

– evitați contactul cu suprafețele care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.

35 de misiuni al pompierilor teleormăneni

În cursul zilei de ieri, 21 noiembrie 2020, echipajele de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor calificat celor aflați în dificultate, au participat la un număr de 35 de evenimente, ce au constat în 22 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave, 4 misiuni de transport și prelevare probe împreună cu personalul SAJ Teleorman, 4 decontaminări ale autospecialelor de intervenție folosite în cazurile de infecție cu virusul SARS-CoV-2, un accident rutier, produs pe raza municipiului Alexandria, cu o victimă rănită ușor și 4 incendii, dintre care unul de locuință și 3 de gunoi menajer.

Foarte important!

Solicităm cetățenilor anunțarea pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 a tuturor evenimentelor care pot pune în pericol viața și bunurile materiale ale semenilor ori mediul înconjurător. Pompierii militari sunt la datorie 24 de ore din 24!

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole