6.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea: „Această investiție mare o facem prin PNDL cu Ministerul Dezvoltării, deci nu folosim banii orașului și cu tristețe spun că, dacă trebuia să facem din banii noștri, nu făceam niciodată cele trei mari investiții: Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu”, Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 3, plus modernizarea Școlii primare nr. 4 (n.n. finalizată pe 14 septembrie 2020), de care se bucură în jur de 200 de copii.”

Sănătate

Cea mai amplă acțiune de modernizare a școlilor orașului Zimnicea a început în urmă cu câțiva ani.
Noul campus al Liceului Teoretic Zimnicea a fost dat în folosință în anul 2019, iar în luna septembrie 2020 a fost finalizată reabilitarea Școlii primare nr. 4.
În prezent, încă sunt în lucru Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” (unde există și grădiniță), Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 3.
Despre lucrările care se efectuează la Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu”, care urmează să fie finalizată în luna ianuarie 2022, primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, a spus: „S-au efectuat toate demolările și decopertările straturilor vechi, la pereți, fundațiile și acoperișul terasei, s-a executat șarpanta și învelitoarea din tablă, lucrări executate la Sala de sport, pentru că s-a venit cu propunerea să prelungim Sala de sport. În momentul acesta se lucrează (…) și la acoperiș. S-au realizat lucrări de săpături și umpluturi, armarea, cofrarea și turnarea fundațiilor din beton armat pe suprafața extinderii Sălii de sport și se pregătește compactarea umpluturilor și turnarea plăcii la cota 0.”
Până la finalizarea investiției, mai sunt de făcut: „Toate instalațiile electrice, sanitare, termice, curenți slabi 100%, lucrări finisaje interioare, vopsit, gresie și faianță, tâmplărie interioară și exterioară, corpuri de iluminat și aparatele sanitare, lucrări de termoizolație exterioară cu vată minerală (…), lucrări de amenajare exterioară- alei, gard, lucrări de echipare edilitară (modernizarea rețelei de apă și cea electrică)”
Urmează „modernizarea terenului de sport existent cu tartan și împrejmuire cu plasă, adăugarea unei piste de sărituri, tot din tartan, cu groapă de nisip.”
Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” „va fi dotată cu instalații de detecție, semnalizare și avertizare la incendiu”. Existența rezervorului de apă va permite, în caz extrem, utilizarea acestuia, fără a se folosi rețeaua de apă a orașului. Școala are și generator propriu, în cazul în care are loc o avarie, activitatea în școală putând continua.
„Această investiție mare o facem prin PN.DL cu Ministerul Dezvoltării, deci nu folosim banii orașului și cu tristețe spun că, dacă trebuia să facem din banii noștri, nu făceam niciodată cele trei mari investiții: Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu”, Școala Gimnazială nr. 2 și Școala Gimnazială nr. 3, plus modernizarea Școlii primare nr. 4 (n.n. finalizată pe 14 septembrie 2020), de care se bucură în jur de 200 de copii”, a mai spus primarul Petre Pârvu.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole