36.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, iulie 19, 2024
spot_img

ITM Teleorman: Acțiune de verificare

Sănătate

Acțiunea derulată de Inspecția Muncii s-a adresat angajatorilor din sectorul public și privat din mai multe sectoare de activitate ce au un număr însemnat de locuri de muncă cu probabilitate mare de apariție a afecțiunilor musculo-scheletice.
Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Teleorman au întreprins vizite de lucru la angajatori, pentru completarea chestionarelor de evaluare de către lucrători ținând cont de condițiile de muncă de la locul desfășurării activității.
Analiza acestor chestionare a permis identificarea neconformităților în domeniul securității și sănătății în muncă și dispunerea de măsuri pentru normalizarea condițiilor de la locurile de muncă.
Obiectivele acţiunii au fost:

furnizarea de informaţii legate de apariția afecțiunilor musculo-scheletice la diferite locuri de muncă;

promovarea utilizării unor instrumente simple şi practice pentru angajatori și lucrători în vederea identificării și gestionării problemelor generate de AMS;

conștientizarea și consultarea angajatorilor, cât și a lucrătorilor privind implementarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă;

conștientizarea lucrătorilor asupra riscurilor la care se expun ca urmare a apariției afecțiunilor musculo-scheletice;

încurajarea schimbului de informații și bune practici.

Afecțiunile musculo-scheletice (AMS) reprezintă una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate legate de muncă. Ele afectează milioane de lucrători din întreaga Europă și presupun cheltuieli de miliarde de euro din partea angajatorilor.
Combaterea AMS contribuie la îmbunătățirea vieții lucrătorilor, dar este justificată și din punct de vedere economic.
Afecțiunile musculo-scheletice afectează de regulă spatele, gâtul, umerii, membrele superioare, membrele inferioare. În această categorie se încadrează orice leziune sau afecțiune a articulațiilor sau a altor țesuturi.
Problemele de sănătate pot varia de la dureri și disconforturi minore până la afecțiuni mai grave, care necesită repaus sau tratament medical. În situații cronice, se poate ajunge chiar la infirmitate și la necesitatea de a abandona activitatea profesională.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole