11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

Acțiune a rezerviștilor militari teleormăneni uniți

Sănătate

1 Decembrie 1918, a fost cel mai glorios și mai înălțător moment în întreaga istorie a României. 1 Decembrie, nu a fost fapta unui partid politic, a unei oștiri sau a unui om. A fost fapta unei națiuni care și-a afirmat, cu o voință de neclintit, tăria și crezul său istoric.
   În acea zi, o întreagă națiune s-a strâns la un loc, ca un singur om, și a spus: noi vrem Unire!
  Şi nu trebuie să uităm nici rolul important pe care l-a jucat Biserica ortodoxă în păstrarea identităţii neamului. 
   Simbolul unității românilor, 1 Decembrie este ziua în care aducem omagiul și recunoștința noastră, tuturor celor care s-au jertfit pentru idealul de libertate al românilor și pentru ca noi să existăm pe aceste meleaguri, privind cu recunoștință spre viitor.

   Astfel, la ceas de sărbătoare, de ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, continuând tradiția acțiunilor patriotice și de suflet (cu care ne mândrim), un grup reprezentativ al rezerviștilor militari teleormăneni uniți și ai venerabililor veterani de război, am participat, cu plăcere, emoție și deosebită onoare, în municipiul Alexandria unde am depus lumânări, candele și buchete de flori, la monumentele ridicate în cinstea și memoria Eroilor alexăndreni și celor teleormăneni, căzuți în Primul Război Mondial.

   Acestei inițiative i-au dat curs, toate structurile asociative (din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională) reprezentând rezerviștii militari și veteranii de război din județul Teleorman, astfel: Lt.col.(r) BRÎNCOVEANU Ioan – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR -MApN,,Gl. David Praporgescu”;  Col.(r) SANDU Liviu – Sorinel – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din MAI (și președinte al Fil. Jud. Teleorman-Nr.2 a S.C.M.D.); C-dor(rtg) ȘTEFAN Marin – președintele Fil.Jud.Teleorman a A.N.V.R. (din MApN și MAI);  Lt.col.(r) CUCU Florin – președintele Fil.Jud.Teleorman a ANCMRR din SRI; Col.(r) COSTEA Tudor – președintele Fil.Jud.Teleorman-Nr.1 a S.C.M.D.;  Col.(r) ISPAS Nelu – președintele Fil.Jud.Teleorman a L.A.D.P.M.

   Ulterior, am participat și la ceremonia militară și religioasă  (organizată de către Prefectura Teleorman, Garnizoana Militară Alexandria și Episcopia Alexandriei și Teleormanului), desfășurată  (într-un cadru restrâns și fară participarea publicului) în Cimitirul Eroilor din   municipiul Alexandria, dând curs invitației Instituției Prefectului Jud. Teleorman.
  A fost o ceremonie publică scurtă, simplă și puțin…atipică (la limita desfășurătorului prevăzut de regulamentul ceremoniilor și onorurilor militare), desfășurată în condițiile… atipice, impuse de pandemie, care a cuprins: întâmpinarea și prezentarea onorului (de către comandantul C.M.J. Teleorman) persoanei oficiale (prefectul);  trecerea în revistă a Gărzii de Onoare (compusă din Comandant, Gardă port-drapel, Drapelul de luptă – al I.J.J.,,Gl.bg. Ion BUNOAICA” Teleorman și două subunități de cadre militare – din cadrul IJJ Tr. și I.S.U.,,Alexandru Dimitrie GHICA” Teleorman);  intonarea Imnului Național al României;  oficierea seviciului religios și depunerea unei coroane de flori (din partea Guvernului României și Instituției Prefectului).

Deasemenea, din partea rezerviștilor militari teleormăneni uniți și a venerabililor veterani de război, cei trei președinți (col.r. Sandu Liviu-Sorinel,  lt.col.r. Brîncoveanu Ioan și Comandor r. Ștefan Marin), au depus candele și buchete de flori (după încheierea ceremoniei și plecarea în grabă a tuturor celor prezenți, conform…protocolului organizatorilor).

GLORIE ETERNĂ EROILOR TELEORMĂNENI!

Purtător de cuvânt,
Col.(r.) Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole