9.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Procurorul Toma Carmen, achitat DEFINITIV de Instanța Supremă. Comisarul șef Dobre Dănuț, condamnat la 3 ani și 6 luni

Sănătate

După aproape cinci ani de procese și 26 de amânări doar la Inalta Curte de Casație și Justiție, magistrații s-au pronunțat DEFINITIV, în dosarul în care procurorul Toma Carmen Ovidiu, comisarul șef Dobre Dănuț și agentul de poliție Iliuță Costel au foat acuzați de către DNA de luarea de mită, trafic de influenţă, favorizarea făptuitorului, influenţarea declaraţiilor, cumpărarea de influenţă și abuz în serviciu.
“Admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie şi de inculpaţii Iliuţă Costel, Toma Carmen Ovidiu şi Dobre Dănuţ împotriva sentinţei penale nr.59/F din data de 29 martie 2018, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia I Penală. Condamnă inculpatul Dobre Dănuț la pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită (fapta din 10.07.2015). Interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, dreptul de a ocupa funcţia, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfăşura activitatea de care s-a folosit pentru săvârşirea infracţiunii și dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în cadrul unei persoane juridice de drept public pe o perioadă de 2 ani. Contopeşte pedepsele principale aplicate inculpatului Dobre Dănuț în pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă sporul de 10 luni şi 20 zile închisoare, urmând ca în final să execute pedeapsa rezultantă de 3 ani, 6 luni şi 20 zile închisoare” se arată în soluția instanței. Totodată, completul format din trei judecători a confiscat de la inculpatul Dobre Dănuţ suma de 440 de lei lei şi 600 Euro.
Procurorul Toma Carmen Ovidiu a fost achitat pentru săvârșirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului și pentru săvârâșirea infracţiunii de influenţare a declaraţiilor. Decizie similară a fost dată și în cazul agentului de poliție Iliuţă Costel, care a fost achitat pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă. În proces, Ovedenie Nelu a fost condamnat la pedeapsa de 8 luni închisoare și interzicerea exercitării drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice și de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 1 an.
Magistrații au mai hotărât să înlăture dispoziţia primei instanţe privind obligarea inculpatului Toma Carmen Ovidiu la plata sumei de 4.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, precum şi a dispoziţiei privind obligarea inculpatului Iliuță Costel la plata sumei de 1.000 lei cu acelaşi titlu.
În luna februarie 2016, procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman și comisarul Dănuț Dobre, fost șef al Serviciului Poliției Rutiere Teleorman, au fost trimiși marți în judecată, în stare de arest la domiciliu, într-un dosar instrumentat de procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA. Ovidiu Toma era acuzat de abuz în serviciu (două infracțiuni), favorizarea făptuitorului (patru infracțiuni) și influențarea declarațiilor, iar Dănuț Dobre de trafic de influență (nouă infracțiuni), luare de mită (trei infracțiuni), complicitate la abuz în serviciu și complicitate la infracțiunea de favorizare a făptuitorului (două infracțiuni).În același dosar au mai fost trimiși în judecată, în stare de libertate, Costel Iliuță, agent de poliție în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise Auto și Înmatriculări Teleorman, Nelu Ovedenie, asociat al unei societăți comerciale, la data faptelor, acuzați de săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole