17.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Poliţiştii teleormăneni se pregătesc de proteste. Preşedintele SNPPC din judeţ, Mărgărit Leonard, spune că oamenii legii nu vor mai da amenzi

Sănătate

Nemulţumiţi de îngheţarea salariilor, 475 de poliţişti din Teleorman, membri ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual, nu vor mai aplica amenzi, ci doar AVERTISMENT, evident, în cazurile în care legea prevede acest lucru. Agent şef principal Mărgărit Leonard, preşedintele SNPPC Teleorman, a declarat că este o stare de nemulţumire generală în rândul membrilor de sindicat iar oamenii legii vor ieşi în stradă, în momentul în care starea de alertă nu va mai fi prelungită şi în cazul în care guvernaţii rămân surzi la cererile lor.
Principalele solicitări ale oamenilor legii sunt abrogarea ordonanţei prin care se anulează majorarea salariilor de funcţie/salariilor de bază cu 1/2 din diferenţa rezultată dintre cuantumul actual şi cel prevăzut în lege pentru ianuarie 2022 şi pe cea care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflaţiei. Totodată, poliţiştii cer majorarea la 25% a sporului pentru risc şi suprasolicitare neuropsihică, acordat tuturor beneficiarilor din prezent, majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii preţurilor de consum ai produselor alimentare şi acordarea unui supliment salarial pentru risc medical şi angajaţilor din Ministerul Afacerilor Interne, aflaţi în prima linie, care îşi expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate şi a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice.
Potrivit unui comunicat de presă, SNPPC este pregătit pentru introducerea de acţiuni în instanţă, care vor fi pe 2 paliere-o acţiune pentru drepturi salariale-pentru cei în activitate, poliţisti şi personal contractual, şi o altă acţiune în instanţă, pentru pensionari, vizând indexarea cuantumului pensiei cu rata inflaţiei, de 3,8%. În total, vor fi introduse 40.000 acţiuni în toate instanţele din ţară.
Ca reacţie la decizia guvernului de a plăti doctorii care sunt implicaţi în activitatea naţională de vaccinare, poliţiştii propun şi “o lista de preţuri” pentru serviciile prestate, cum ar fi legitimare şi stabilire identitate-10 lei /persoană, control bagaje/autoturisme-20 lei/bagaj/auto, conducere persoană suspectă la sediul unităţii de poliţie-30 lei, prindere infractor în flagrant-200 lei sau 500 de lei pentru un dosar penal soluţionat.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole