12 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 19, 2024

A avut loc ședința Comisiei de Dialog Social Teleorman

Sănătate

Vineri, 15 ianuarie 2021, în Sala mare a Palatului Administrativ, a avut loc ședința Comisiei de Dialog Social Teleorman, convocată potrivit prevederilor Legii nr. 62/2011 a dialogului social, republicată, cu modificările și completările ulterioare, și la solicitarea Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman, membră a Federației ”Sanitas” din România.

Ordinea de zi a întâlnirii a cuprins subiecte legate de aplicarea prevederilor Legii nr. 153/2017 – legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, stabilirea sporului pentru condiții de muncă deosebit de grele, prin raportare la salariul de bază aflat în plată și acordarea stimulentului de risc salariaților din sistemul de asistență socială.

La întâlnirea prezidată de subprefectul județului Teleorman, doamna Nicoleta Voicu, au participat reprezentanți ai serviciilor publice deconcentrate, confederațiilor sindicale şi confederațiilor patronale – membri ai Comisiei de Dialog Social Teleorman și invitați din partea unităților medicale din județ (manageri de spitale), respectiv reprezentanți ai Uniunii Judeţene ”Sanitas” Teleorman.

          Reprezentanții ”Sanitas” Teleorman au solicitat găsirea unor soluții astfel încât angajații din sistemul sanitar și cel de asistență socială să poată beneficia de drepturile legale privind salarizarea, fiind nemulțumiți de înghețarea salariilor începând cu data de 01.01.2021.

          Subprefectul Nicoleta Voicu a dat asigurări cu privire la deschiderea Guvernului României referitoare la situația personalului sanitar, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, și a precizat că va înainta Executivului revendicările transmise de Uniunea Judeţeană ”Sanitas” Teleorman.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole