13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Medicii și cadrele medicale de la Spitalul Caritas vor primi a doua doză de vaccin

Sănătate

Teoretic, acest fapt se va desfasura incepand de joi, cand se inregistreaza cele 21 de zile de la administrarea primului vaccin. Dupa cum se stie, in prima faza, s-au vaccinat 13 medici care au garzi si isi desfasoara activitatea in acest spital suport Covid-19, ceea ce inseamna circa 70 la suta dintre medici. Alti 6 medici de la Caritas, plus o parte dintre cei care isi desfasoara activitatea in ambulatoriul spitalului au refuzat vaccinarea. Tot in prima faza, s-au vaccinat si o parte dintre asistentele medicale si personalul auxiliar.
Joi, debuteaza administrarea celei de-a doua doze de vaccin. Dupa administrarea primei doze, nu s-au inregistrat reactii adverse severe la cei care au primit vaccinul. Doar una dintre asistente a avut ceva probleme, pasagere, i s-a ridicat tensiunea arteriala foarte mult, astfel a fost nevoie de interventia imediata a colegilor si situatia a intrat sub control.
Astazi, debuteaza la Rosiorii de Vede si faza a 2-a de vaccinare, care cuprinde persoanele cu risc medical, functionarii publici care lucreaza cu publicul si jurnalistii. Cum sosirea vaccinului de la Bucuresti la Centrul de vaccinare infiintat in sala sporturilor de pe strada Republicii nu a ajuns la timp, operatiunea de vaccinare va debuta undeva dupa orele pranzului. Directorul DSP Teleorman, Steluan Cristea, ne-a asugurat ca dozele de vaccin vor ajunge in Teleorman pana in ora 12:00 si, implicit, la Centrul de vaccinare de la Rosiorii de Vede.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole