15.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, mai 22, 2024
spot_imgspot_img
spot_img

Primăria Alexandria: Proiectul „Modernizare, extindere, dotare și amenajare curte interioară la Grădinița cu Program Prelungit Ion Creangă”

Sănătate

Edilii Alexandriei ne aduc la cunoștință faptul că demarează lucrările care stau la baza implementării proiectului „Modernizare, extindere, dotare și amenajare curte interioară la Grădinița cu Program Prelungit Ion Creangă”.
Proiectul este finanțat din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară nr. 4 „Sprijinirea Dezvoltării Durabile” Prioritatea de investiții 4.4 investițiile în educație, în formare, inclusiv în formare profesională pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare aferent obiectivului de investiții „Modernizare, extindere, dotare și amenajare curte interioară la Grădinița cu Program Prelungit Ion Creangă”, cod SMIS 127073, în valoare de 3.869.864,33 lei inclusiv T.V.A..
În cadrul obiectivului de investiții se vor realiza următoarele lucrări de bază:
Lucrări de intervenție la Corp CI – creșă:

 • anveloparea clădirii și adaptarea unei învelitori tip șarpantă care va înlocui învelitoarea existentă: Izolarea termică a fațadelor pe exterior cu polistiren;
 • adăugarea straturilor de difuzie și barieră de vapori sub stratul de polistiren în pod;
 • realizarea finisajelor exterioare cu tencuială decorativă, culoare alb;
 • înlocuirea ferestrelor de lemn cu ferestre din P.V.C. cu geam tip termopan și toate ochiurile mobile.
  Lucrări de intervenție Corp C2- grădiniță:
 • recompartimentarea interioară pentru crearea unor spații necesare pentru personal-conform planșelor de arhitectură;
 • recompartimentarea interioară a grupului sanitar existent pentru copii de la etaj, pentru crearea a două grupuri sanitare- câte unul pentru fiecare grupă;
 • realizarea a două scări metalice care facilitează evacuarea de urgență în exterior de la etaj;
 • reabilitarea parțială a finisajelor interioare;
 • anveloparea clădirii și amenajarea unei noi învelitori tip șarpantă;
 • izolarea termică a fațadelor pe exterior;
 • apele meteorice vor fi colectate de jgheaburi și burlane ce vor fi direcționate spre spațiile verzi;
 • scările vor avea balustradă;
 • extinderea clădirii se va realiza cu funcțiunile necesare;
 • realizarea unui nou trotuar perimetral clădii și pante spre exterior;
 • înlocuirea tâmplăriei de lemn cu una de P.V.C.;
 • înlocuirea ferestrelor de P.V.C. existente la sălile de clasă cu unele noi de P.V.C. cu toate ochiurile mobile;
 • desființarea cabinetului medical existent și amenajarea unui grup sanitar pentru cadrele didactice și a unui vestiar pentru personalul de la bucătărie.
  Se va realiza și o extindere în care sunt incluse următoarele dotări:
  Parter: windfang, cameră detecție, cabinet medical cu izolator cu acces direct în exterior, grupuri sanitare- câte unul pentru fiecare grupă, acces primire, hol+casa scării, centrală termică, grup sanitar pentru sala polifuncțională, sală polifuncțională (sală de mese, sală de sport), depozitare, spălător veselă, platformă deșeuri;
  La etaj se vor realiza lucrări de intervenție+dotări, astfel: două săli de clasă pentru a întruni numărul necesar de mp/copil și mc de aer/copil, depozitări pentru sălile de clasă, grupuri sanitare cu acces din sălile de clasă, hol+vestiar, depozitări, casa scării ventilată și iluminată natural, hol cu acces la scara de evacuare.
  Extinderea care va rezulta în urma finalizării lucrărilor va ocupa suprafața construită la sol de 491,00 mp și 851,00 mp arie desfășurată. Extinderea se va efectua pe partea de nord-vest a clădirii C2- grădiniță, realizându-se în acest sens spații minime necesare funcționării grădiniței.
  În urma lucrărilor de intervenție realizate, clădirea rezultată va respecta întocmai cerinţele de echilibru și stabilitate, funcționalitate, izolare termică, fonică, hidroizolare, protecția mediului și sănătatea populației.
spot_img
- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img

Ultimele Articole