15.8 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

Primăria orașului Zimnicea: Centrul de vaccinare comunitar este amenajat la Sala de Sport a orașului

Sănătate

Primăria Orașului Zimnicea îi informează pe cetățeni cu privire la categoriile de persoane care fac parte din etapa a II-a de vacinare: beneficiarii din centrele de îngrijiri rezidențiale, adulții cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.
În categoria bolilor cronice se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni: diabet zaharat, obezitate, alte boli metabolice, inclusiv congenitale, afecțiuni cardiovasculare, afecțiuni renale, afecțiuni oncologice, afecțiuni pulmonare, afecțiuni neurologice, inclusiv sindromul Down, afecțiuni hepatice/severe, afecțiuni autoimune, imunodepresii severe (pacienți transplantați cu consult medical prealabil, pacienți care urmează terapii biologice sau terapie de lungă durată cu corticosteroizi, pacienți infectați cu HIV/SIDA).
Persoane cu vârsta de peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 utilizând oricare din următoarele modalități: prin intermediul medicilor de familie; individual, prin intermediul platformei RoVaccinare(https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login);
prin contul unui aparținător, prin intermediul platformei online (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane); prin call center-ul destinat județului Teleorman (021.414.44.47), e-mail: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro; prin structura de asistență socială a orașului Zimnicea: e-mail dpas@orasulzimnicea.ro, telefon 0725 924 667.
Persoanele adulte sub vârsta de 65 de ani, cu afecțiunile cronice menționate, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși. În cazul în care nu au acces la medicul de familie propriu, se pot programa prin următoarele modalități: prin intermediul oricărui alt medic de familie; prin call center-ul destinat județului Teleorman (021.414.44.47), e-mail: tr.callcenter@vaccinare-covid.gov.ro; prin structura de asistență socială a orașului Zimnicea: e-mail dpas@orasulzimnicea.ro, telefon 0725 924 667.
Persoanele eligibile se pot programa pentru vaccinare indiferent dacă au sau nu asigurare de sănătate.
Beneficiarii centrelor de îngrijire rezidențiale vor fi vaccinați de echipe mobile, iar restul categoriilor de persoane din etapa a II-a de vaccinare, în centrul de vaccinare comunitar amenajat la Sala de Sport a orașului Zimnicea din str. Eroilor- Parc Stadion.
Orașul Zimnicea are arondate și următoarele comune: Fântânele, Suhaia, Năsturelu, Bujoru, Pietroșani.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole