9.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Petre Pârvu, primarul orașului Zimnicea: „Pe primul loc este populația, sănătatea populației orașului Zimnicea. Să ne protejăm pe noi, să ne protejăm copiii și să trecem cu bine de această grea încercare.”

Sănătate

După 7 zile de funcționare, în Centrul de Vaccinare de la Zimnicea, amplasat în incinta Sălii de Sport a orașului, în apropiere de Gara Zimnicea, au fost vaccinate peste 420 de persoane. Din păcate însă, dintre acestea, doar circa 10% sunt cetățeni ai orașului Zimnicea.
Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu, face apel către toți medicii de familie să sprijine campania de vaccinare. De asemenea, acest apel este adresat și cadrelor didactice, care sunt îndemnate să vină să se vaccineze.
„Au fost vaccinate 426 de persoane. Au fost probleme în ceea ce privește aprovizionarea cu acest vaccin, care se face foarte greoi, de la Institutul Cantacuzino, apoi la DSP Teleorman, după care DSP îl aduce în teritoriu”, a spus primarul Petre Pârvu, de la care aflăm că „Centrul de vaccinare al orașului Zimnicea are două puncte de vaccinare, iar DSP a aprobat unul singur și cred că este de ajuns în acest moment, pentru că la nivel național vaccinul este o problemă și atunci este suficient ceea ce avem în acest moment.”
În primele 7 zile de funcționare a Centrului, s-a constatat „absența cetățenilor din orașul Zimnicea. Pentru mine este o problemă sensibilă, pentru că banii care s-au cheltuit pentru amenajarea Centrului provin din veniturile proprii ale orașului Zimnicea și cred că meritam să fim primii prezenți, să ne vaccinăm și să ne protejăm de acest virus.”
„Cred că era problema medicilor de familie să informeze cetățenii, în special pe cei trecuți de 65 de ani, cu probleme de sănătate, cum se face programarea și cine face programarea”, a continuat primarul orașului Zimnicea.
„Am trecut printr-o perioadă dificilă, datorită faptului că nu toți medicii de familie au înțeles că trebuie să vină în Centru și să asiste la vaccinare- medicii de familie de pe teritoriul orașului și din comunele învecinate, pentru că aici s-au vaccinat oameni din Seaca, din Piatra, din Călmățuiu, din Alexandria, din Turnu Măgurele, din Craiova, Ploiești, Călărași, deci nu s-au vaccinat numai cetățenii orașului Zimnicea, care au reprezentat doar 10% din cei vaccinați. Este o chestiune foarte sensibilă pentru mine, ca primar. Am pus totul la bătaie- mă refer la forța umană și financiară și constat că după 7 zile, doar 10% din cei vaccinați sunt din orașul nostru.”
„Sper ca în continuare, cel puțin cadrele didactice să înțeleagă importanța vaccinării și să se programeze”, a mai spus primarul Petre Pârvu, adăugând: „Îmi voi face datoria până la sfârșit. Mi-aș dori să nu se întâmple aceeași nenorocire care s-a întâmplat anul trecut, cu Centrul din tabără. Știți foarte bine că am avut grijă de toți cei care au fost trimiși de diverse instituții ale statului român, iar acum mă judec pentru a recupera banii pe care i-am cheltuit. Nu aș vrea să mai trec prin această situație.”
„Pe primul loc este populația, sănătatea populației orașului Zimnicea. Să ne protejăm pe noi, să ne protejăm copiii și să trecem cu bine de această grea încercare”, a concluzionat primarul Petre Pârvu.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole