16.5 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu: „Am format o echipă care a mers la fiecare cetățean cu probleme grave de sănătate.”

Sănătate

Primarul Orașului Zimnicea, Petre Pârvu, face bilanțul primelor trei săptămâni de activitate a Centrului de Vaccinare.
Cu această ocazie aflăm că 750 de persoane au fost vaccinate în această perioadă, dintre acestea 280 fiind cetățeni ai orașului Zimnicea.
Primăria Zimnicea a alcătuit o echipă locală care a identificat persoanele vulnerabile în vederea vaccinării.
„Am format o echipă care a mers la fiecare cetățean cu probleme grave de sănătate”, a spus primarul Petre Pârvu, fapt care a contribuit la mărirea numărului de cetățeni ai orașului Zimnicea, care s-au vaccinat. Această acțiune va continua, astfel încât numărul acestora să crească, „pentru că acesta este interesul meu. Eu reprezint orașul Zimnicea. Să nu mă înțeleagă nimeni greșit. Interesul primarului este de a se vaccina cât mai mulți concitadini.”
La Centrul de vaccinare de la Zimnicea, până pe data de 4 februarie se va folosi vaccinul Pfizer, iar de pe 4 până pe 17 februarie se va folosi vaccinul Moderna (prima și a doua doză vor fi din același vaccin).
Primarul Petre Pârvu îi roagă pe cetățeni să meargă la medicul de familie, care are obligația să-și programeze pacienții pentru vaccinare. În plus, li se reamintește celor care au peste 65 de ani că au prioritate.
„M-aș bucura să se ia o decizie și cu cadrele didactice, să beneficieze de acest vaccin.”
Primarul orașului Zimnicea își exprimă părerea că era indicat ca în fiecare localitate să fie vaccinați locuitorii acesteia, deoarece există cabinetele medicilor de familie, unde se putea face vaccinarea.
„Ar trebui ca medicii de familie să se implice mult mai mult. La Zimnicea, în afară de doi medici, Găvănescu și Serdan, ceilalți medici nu participă, ceea ce este un lucru grav, deoarece ei știu foarte bine problemele cu care se confruntă fiecare pacient.”
În privința plății celor care își desfășoară activitatea în Centrul de vaccinare de la Zimnicea, primarul Petre Pârvu așteaptă decizia guvernului, căruia îi revine sarcina de a stabili retribuirea acestora.
Dacă activitatea școlară va începe în scenariul verde, asistenții medicali de la Centrul de vaccinare vor reveni în unitățile de învățământ, ceea ce va crea un gol în activitatea acestuia, prin lipsa de personal.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole