23.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman: Cota redusă de TVA pentru livrarea de locuințe către persoanele fizice, ca parte a politicii sociale

Sănătate

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman informează că pentru livrarea de locuințe, ca parte a politicii sociale, se aplică cota redusă de TVA de 5%.

Prin locuință se înțelege construcţia alcătuită din una sau mai multe camere de locuit, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, care, la data livrării, satisface cerinţele de locuit ale unei persoane ori familii.

Condițiile pentru livrarea locuinţelor, ca parte a politicii sociale, sunt următoarele:

· suprafața utilă a locuințelor trebuie să fie de maximum 120 mp, exclusiv anexele gospodăreşti;

· valoarea locuințelor, achiziționate de persoanele fizice, inclusiv a terenului pe care sunt construite, nu trebuie să nu depăşească suma de 450.000 lei, exclusiv TVA.

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, valoarea limită este de 140.000 euro, al cărei echivalent în lei se stabileşte la cursul de schimb comunicat de BNR, valabil la data de 1 ianuarie a fiecărui an, exclusiv taxa pe valoarea adăugată.

· în momentul vânzării, locuințele să poată fi locuite ca atare.

Persoanele impozabile care livrează locuinţe vor aplica cota de 5%, inclusiv pentru avansurile aferente acestor livrări, dacă din contractele încheiate rezultă că la momentul livrării vor fi îndeplinite condiţiile de mai sus.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole