13.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, mai 2, 2024

În Teleorman, trei cabinete de vaccinare vor deveni operaţionale pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca

Sănătate

De la data de 15 februarie a.c., în România, va începe imunizarea populaţiei cu vaccinul AstraZeneca. Astfel, la nivel naţional, pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare cu AstraZeneca, vor fi deschise 180 de cabinete noi de vaccinare. Potrivit Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea, în judeţul Teleorman vor fi deschise trei cabinete, urmând a fi stabilite locaţiile în care vor funcţiona.
Înscrierea pentru vaccinare se va putea realiza începând de miercuri, 10 februarie a.c., şi se adresează persoanelor care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv cele cu boli cronice şi lucrătorii care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale. Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, atât prin intermediul platformei electronice, medicul de familie/ curant, cât şi prin call center, la numărul unic 021. 414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: vaccinare-covid.gov.ro.
Pentru gestionarea cu eficienţă a procesului de vaccinare la nivel naţional, Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a elaborat şi transmis personalului specializat Procedura de vaccinare împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, document care prevede condiţiile şi modul de stocare, depozitare, transport şi distribuţie, cu asigurarea lanţului de frig, monitorizarea reacţiilor, precum şi managementul stocurilor şi al pierderilor.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole