10.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, aprilie 23, 2024

Primăria Alexandria: Dezinteresul noilor directori numiți politic de I.Ș.J. la conducerea unităților de învățământ în relația de colaborare cu primarul Victor Drăgușin și Primăria Alexandria

Sănătate

Deși noii directori numiți politic de I.Ș.J. Teleorman nu sunt interesați de relația de colaborare cu Primăria, aceasta a asigurat toate condițiile necesare pentru reluarea cursurilor în siguranță în toate unitățile de învățământ din Alexandria.
După prima zi de școală cu elevii în bănci, situația se menține bună în municipiul Alexandria.
Au intervenit modificări doar în activitatea Grădiniței cu P.P. nr. 6, unde două grupe au rămas în online, ca urmare a carantinării cadrelor didactice înaintea de reluarea cursurilor.
Cu toate investițiile realizate și dotările achiziționate pentru unitățile de învățământ de la debutul pandemiei, a fost creat cadrul normal de desfășurare fără sincope a cursurilor, atât cu prezența fizică a tuturor elevilor, cât și mixt sau online.
Primăria Alexandria a desfășurat anul trecut numeroase consultări cu directorii unităților de învățământ și reprezentanții părinților și a reușit să îndeplinească toate criteriile privind funcționarea în condiții de siguranță a unităților de învățământ.
„Tot ceea ce am construit până acum la nivel de dialog și colaborare în interesul învățământului și al elevilor a intrat într-un blocaj, după numirea pe criterii exclusiv politice a unor directori și directori adjuncți de către doamna Inspector Școlar General, Iuliana Stancu, și îndepărtarea de la conducerea unor unități de învățământ a unor manageri cu rezultate foarte bune.
Am constatat că noii directori numiți de P.N.L. sunt total dezinteresați de colaborarea cu primarul și Primăria, uitând că mare parte din finanțare vine din bugetul local. Cu o singură excepție, niciunul nu a venit să discutăm despre situația găsită în unitatea preluată, despre proiecte, investiții, buget, despre reînceperea cursurilor. Liniște totală, dezinteres total. Așa li s-o fi impus politic să nu colaboreze cu primarul Drăgușin sau chiar nu au nevoie de nimic în 2021? Pentru că, dacă nu au nevoie de bani și nu necesită investiții înseamnă, pe de o parte, că foștii directori au gestionat și condus școlile foarte bine, nu existau motive de schimbare și ar trebui ca doamna inspector general școlar să-i repună în funcții. Pe de altă parte, înseamnă că se vor descurca foarte bine în 2021, fără ajutorul și susținerea bugetului local. Personal aștept încă să văd, să aud motivarea schimbării, care au fost criteriile, cine, când și cum i-a evaluat pe directori, ce punctaje au obținut și, mai ales, ce îi recomandă pe noii numiți, transparent și fără ascunzișuri. Realitatea o cunoaștem cu toții: PNL-ul trebuia să-și răsplătească ”luptătorii” de prin campanii electorale și să distrugă tot ce a fost construit anterior.
Așa că, dragi elevi, părinți și profesori din școlile cu noii directori, care se pare că nu sunt interesați de colaborarea cu Primăria, puteți să veniți direct către mine cu problemele și solicitările dumneavoastră, deoarece voi rămâne mereu un partener corect și implicat în bunul mers al sistemului de învățământ la nivel local, așa cum am fost și până acum”, a declarat primarul Victor Drăgușin.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole