15.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, aprilie 25, 2024

Primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu: „Am primit 1000 de teste antigen pentru testarea elevilor. Le-am primit de la Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Ieri au fost instruiți asistenții medicali pentru folosirea acestor teste, iar astăzi le voi distribui fiecărei școli.”

Sănătate

1000 de teste rapide antigen au ajuns ieri la Zimnicea, ele fiind distribuite astăzi şcolilor din oraş.
Acestea vor fi folosite pentru testarea elevilor care prezintă simptome specifice infectării cu noul coronavirus. În cazul elevilor minori, se va cere acordul părinților, elevii care au împlinit 18 ani putând hotărî singuri dacă vor fi testați.
„Am primit 1000 de teste antigen pentru testarea elevilor. Le-am primit de la Direcția de Sănătate Publică Teleorman. Ieri au fost instruiți asistenții medicali pentru folosirea acestor teste, iar astăzi le voi distribui fiecărei școli (…) Testele se fac numai de către asistenții medicali din instituțiile de învățământ, numai atunci când apar simptome”, a spus primarul orașului Zimnicea.
Referitor la Școala Gimnazială nr. 2 Zimnicea, unde cursurile nu au început pe 8 februarie, din cauza unei probleme tehnice, primarul Petre Pârvu a declarat: „De luni, 15 februarie, toți copiii vor merge la școală, pentru că rata incidenței în acest moment este de 0,07.”
La Liceul Teoretic Zimnicea, o elevă din clasa a XII-a, originară din comuna Viișoara, a fost confirmată cu noul coronavirus (la fel și mama și bunica ei).
„Am dezinfectat tot liceul, în regim de urgență, iar în urma Consiliului de administrație, a fost luată decizia ca astăzi, vineri, 12 februarie, toți elevii din clasa respectivă (n.r.: a elevei depistată cu coronavirus). A fost informat Inspectoratul Școlar Teleorman, și eu am fost informat în timp util. Sunt de acord cu faptul că e mai bine să protejăm și să ne protejăm, iar elevii să rămână acasă, pentru a nu complica lucrurile.”
În privința furtunii care a avut loc noaptea trecută în orașul Zimnicea, primarul orașului, Petre Pârvu, a declarat: „ Au fost anumite probleme, dar nu grave, legate de câțiva pomi, care au fost scoși din rădăcină și crengi rupte. De dimineață am pornit pe străzi, în parc, în zonele în care cetățenii ne-au semnalat astfel de evenimente. Am intervenit în toate locurile pentru a rezolva problema și să rămână frumos în urma noastră.”

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole