16.4 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

La Zimnicea rata incidenței este de 0,57

Sănătate

Zimnicea rămâne în continuare unul dintre orașele care reușesc să țină pandemia sub control, în prezent rata incidenței fiind de 0,57 la 1000 de locuitori, iar 9 cetățeni aflându-se în carantină. Este vorba despre persoane revenite acasă din străinătate, cărora DSP le-a cerut să intre în carantină.
„Am avut internați 66 de cetățeni în Spitalul Orășenesc Zimnicea, dintre care s-au externat 51 și s-au efectuat 37 de teste”, a spus primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.
În privința vaccinării, până acum 1896 de persoane s-au vaccinat la Centrul de Vaccinare din Zimnicea: „Dintre acestea, 1596 au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer (858- prima doză, 738 cu doza a doua), 300 de cetățeni cu vaccinul Moderna (prima doză). Din Zimnicea au fost 148 de persoane”, a declarat primarul orașului Zimnicea, făcând apel la cei dornici să se vaccineze și la medicii de familie pentru programare. Tot acesta a adăugat că cele mai multe vaccinări s-au făcut marți și miercuri (90).
De la începutul campaniei de vaccinare și până astăzi nu a fost înregistrat niciun caz de reacții adverse și nu s-a pierdut nicio doză de vaccin, „ceea ce înseamnă că toți cei care lucrează acolo își fac datoria”.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole