14.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Politiștii teleormăneni și rezerviștii militari la mitingul din București

Sănătate

Ieri, la cel mai mare miting, de protest al polițiștilor, din fața Guvernului, urmat de marșul de protest către Parlament, unde au participat peste o mie de persoane ( în mai multe locații, cu respectarea prevederilor legale) și cărora li s-au alăturat și rezerviștii militari, sosiți din întreaga țară.
Teleormanul a fost reprezentat, și de această dată, de câteva zeci de polițiști în activitate dar și de pensionari militari (reprezentând toate structurile asociative ale rezerviștilor militari teleormăneni uniți din s.n.a.o.p.s.n, respectiv: S.C.M.D., A.N.C.M.R.R. din MAI și MApN și L.A.D.P.M.)

Guvernanții, pentru a ne amăgi și prosti (pentru a câta oară...), au justificat că nu sunt bani la buget, dând-o la...  ,,întors", susținând că acum  nu mai este un buget de ,,austeritate", ci avem un buget de... ,,solidaritate"!?

Este ca și cum ar spune, în loc de ,,e neagră”, că nu… ,,e albă”.
Pe de altă parte, reprezentanții Guvernului recunosc că Legea nr. 153/2017, prin situațiile exceptatoare de la regula creșterii în tranșe anuale, a generat categorii PRIVILEGIATE și categorii DEFAVORIZATE, deci, un tratament juridic inechitabil.
În aceste condiții, este interesant cum ne propune, IRAȚIONAL, Guvernul, să fim solidari în menținerea acestei stări de inechitate între categoriile bugetare…
Adică, ,,săracii” – păcăliți cu tranșeele de creștere blocate (militarii și polițiștii), să fim solidari cu ,,bogătanii” – privilegiații normelor de salarizare bugetare (adică, demnitarii, magistrații, medicii etc), cei care au fost ,,împinși”, încă din anul 2017, pe maximul coeficienților din grilele de salarizare ale Legii nr. 153 din 2017!

,,Ori avem de-aface cu niște proști ajunși la guvernare, ori ăștia ne iau pe noi de proști!.
Acestor guvernanți incapabili trebuie să le explicăm că solidaritatea trebuie făcută rațional la același nivel, acolo unde este satisfăcută și cerința constituțională a nediscriminării, a tratamentului egal.
Adică, ORI TOȚI BUGETARII, să fim salarizați cu un VRS ( Valoare de Referință Sectorială) în sumă de 197, 33 lei ( valoare – nemărită din decembrie 2009 – la care se raportează încă, drepturile polițiștilor și militarilor), ORI TOȚI BUGETARII (inclusiv polițiștii și militarii), să fim salarizați cu o valoare de referință, adică salariul minim brut pe tara garantat ( valoare la care se raportează, încă din iulie 2017, drepturile demnitarilor, administrația locală, magistrații etc)” – așa cum menționa un lider de sindicat.

Acum este nevoie, mai mult ca oricând, de UNITATE, SOLIDARITATE ȘI CAMARADERIE OSTĂȘEASCĂ, de care trebuie să dea dovadă, toți polițiștii și militarii din activitate, alături de pensionarii și rezerviștii militari, pentru acordarea drepturilor noastre, prevăzute de legi în vigoare, ale statului român.
Reiterăm apelul nostru către guvernanți și parlamentari, de a asigura un trai și condiții, de muncă și viață, decente pentru toți cetățenii români – salariați și pensionari (așa cum prevede Constituția României).
P A T R I E, O N O A R E, D E M N I T A T E !
Col.r. Orodel Emilian

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole