13.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Florin Piper-Savu, deputat PSD de Teleorman: „Actualul buget alocat pentru Educatie are cel mai mic procent din PIB din ’95 si pana in prezent. In atare situatie, proiectele aflate in derulare in Teleorman, vor stagna!”

Sănătate

”Dezbaterea bugetului educației în cadrul comisiilor reunite de învățământ mi-a produs o mare dezamagire”, spune deputatul PSD de Teleorman, Florin Piper-Savu, membru in Comisia de Educatie din Camera Deputatilor. Acesta a acuzat lipsa de respect al coaliției aflate la guvernare pentru reprezentanții sindicatelor, ai părinților, ai elevilor și studenților care a alocat cel mai mic buget pentru Educatie din 1995 si pana in prezent. In comisiile reunite, parlamentarii Opozitiei au beneficiat doar de 3 minute, total insuficiente pentru a susține zeci de amendamente.
„Fiecare participant avea în spatele său vocile a sute, mii sau zeci de mii de oameni, dar într-o sfidare fără margini, coaliția a ales să nu asculte pentru că ordinul era să nu adopte niciun amendament.
Nu a contat că în sală, alături de noi erau veniți profesori, părinți, elevi și studenți interesați de bugetul educației . Am asistat cu toții, din nou, la aroganța puterii.
Deși este cel mai mic buget al educației ca procent din PIB din 1995 încoace, a primit aviz favorabil cu votul celor 21 de parlamentari ai puterii.
PSD a votat împotrivă și din păcate, a fost împiedicat să-și susțină amendamentele în comisii.
Sunt învestiții începute din anul 2006 care nu vor fi finalizate nici acest an.
În Teleorman, Ministerul Educației are începute două săli de sport pentru cluburile sportive scolare de la Roșiorii de Vede (2009) și Turnu Măgurele (2011) pentru care sunt alocate fonduri infime, ceea ce înseamnă că în continuare, colegii mei nu vor avea unde să-și desfășoare activitatea, iar copiii vor fi privați de condiții propice performanței sportive. Fiecare an cu care se amână finalizarea unei investiții conduce la cheltuieli ulterioare mult mai mari”, a precizat deputatul social-democrat.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole