5.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

PREFECTUL, GAZUL ȘI TELEORMĂNENII: GUVERNUL CÎȚU ÎMPARTE ROMÂNIA ÎN DOUĂ – LIBERALI ȘI RESTUL ROMÂNILOR

Sănătate

PSD Teleorman condamnă cu fermitate scena de teatru absurd care s-a derulat astăzi în Palatul administrativ al județului. Emilia Paraschivescu, prefectul Județului Teleorman, a hotărât că doar primarii liberali merită să participe la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului, în discuțiile despre distribuția gazelor naturale în comunități. Primarii PSD, care primiseră aceeași invitație, au fost trimiși în altă sală
față de cea în care se discuta soarta investițiilor din județ. Ca reprezentant al executivului, doamna Paraschivescu dovedește din calitatea de fraged membru PNL că a învățat lecția politică a șefilor săi de la București: există liberali care primesc tot și există restul românilor!
Prefectul Județului Teleorman, doamna Emilia Paraschivescu, s-a înscris în PNL Teleorman acum șase zile. Tot atunci, probabil la reeducarea de partid, i s-o fi spus că dacă țevile de gaz sunt galbene, atunci ar trebui ca investiția să fie alocata doar primarilor liberali. Zis și făcut, primarii localităților din județ au fost invitați de domnia sa să participe la o întâlnire de lucru cu privire la înființarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în comunități, etapele de parcurs, condițiile de eligibilitate și de accesare a fondurilor prin Programul Operațional Infrastructura Mare. În prezent, în localitățile din mediul rural nu funcționează nicio rețea de distribuție a gazelor naturale. Accesul primarilor în sala mare de ședințe din cadrul Palatului administrativ al județului s-a făcut pe criterii politice. În fapt numai primarii PNL au putut să participe efectiv la întâlnire, în timp ce primarii PSD au fost redirecționați către sala mică de ședințe, în care nu au avut posibilitatea nici măcar să audă
discuțiile care s-au purtat, fiind efectiv constrânși să împartă un spațiu total neîncăpător, în detrimentul oricăror reguli impuse de situația actuală, în contextul pandemiei cu Covid-19.
Este absolut revoltător modul discriminatoriu în care au fost tratați primarii PSD, având în vedere că ei reprezintă interesele tuturor cetățenilor din comunitățile respective. Toți românii trebuie să se bucure de aceeași atenție și respect din partea autorităților, indiferent de preferințele politice.
Doamna prefect a fost prezentă la întâlnire și a constatat personal nemulțumirea din partea edililor PSD față de situația creată. Considerăm că funcția de demnitate publică în care domnia sa a participat o obliga la o rezolvare justă a situației, printr-o atitudine de echilibru și respect pentru regulile democratice, respectiv prin organizarea accesului în sala mare de ședințe fără discriminare pe criterii politice.
Ne exprimăm totalul dezacord față de modul în care a fost organizată întâlnirea, care continuă seria de ticăloșii de la nivel guvernamental privind distribuirea fondurile localităților conduse de primari PSD, comparativ cu cele ai căror edili sunt membri ai PNL.
Este de notorietate faptul că în Teleorman, ca și în celelalte județe din țară, culoarea politică a primarilor a fost criteriul de împărțire a banilor publici, iar beneficiarii celor mai mari sume au fost primarii liberali. Este absolut revoltătoare atitudinea guvernanților la adresa celor care au refuzat să îi voteze.
Lăsăm la latitudinea teleormănenilor să decidă, dar și la dispoziția autorităților competente ale statului, în atenția presei și a întregii opinii publice, felul în care înțelege PNL, prin reprezentanții și decidenții săi în județul Teleorman, să trateze în mod discriminatoriu și să jignească în mod constant cetățenii din localitățile conduse de edili PSD, ale căror interese nu au culoare politică, dar a căror soluționare se face strict pe criterii politice, pe interese obscure de apartenență la un grup de interese al
liderilor PNL.
11.03.2021
Biroul de presă PSD Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole