7.9 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 24, 2024

APM Teleorman: VINEREA VERDE. Stop! Azi, mașina stă pe loc!

Sănătate

Agenţia pentru Protecţia Mediului Teleorman aduce la cunoştinţa opiniei publice campania naţională „Vinerea verde”, lansată de Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor începând cu 12 martie a.c.
Această campanie a pornit de la o realitate care schimbă viața Planetei: amprenta de carbon din traficul rutier.
Deplasarea la birou, acasă sau în vacanță face parte din viața fiecăruia dintre noi. Toată lumea se gândește la o mobilizare “în viteză” și “cu confort”, fără să ia în calcul amprenta de carbon pe care o lasă Planetei: peste 70% din emisiile de CO2 din transporturi provin doar din traficul rutier. Fiecare dintre noi amprentăm Planeta anual cu peste 7000 de kg de CO2: pe cele mai multe dintre acestea le producem doar apăsând accelerația mașinii personale.
Semnalul va fi dat de angajații instituțiilor publice de nivel central și local din România într-o mobilizare fără precedent. Minimum unul din patru angajați ai fiecărei instituții publice din România va veni la locul de muncă altfel decât cu autoturismul personal. Însă, oricine poate ADERA la Vinerea Verde, personalizându-și pe pagina de socializare poza de profil cu mesajul de campanie (Facebook profile frames Vinerea Verde).
Angajaţii APM Teleorman vor promova şi vor participa la această campanie prin alegerea unei metode alternative de deplasare spre şi dinspre birou, încurajând astfel mobilizarea verde.
Campania se va repeta în fiecare zi de vineri a săptămânii, urmând ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să promoveze un set de măsuri pentru a genera o mobilizare verde de masă în fiecare Vinere Verde.
Vă așteptăm alături de noi în Vinerea Verde!

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole