8.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 20, 2024

Creste rata de infectare cu SARS CoV-2 in Teleorman. 1, 56, rata de infectare la mia de locuitori pe judet. Municipiul Turnu Magurele, cea mai mare rată de infectare, 3,49 la mia de locuitori

Sănătate

Cum era de asteptat, rata de infectare cu coronavirus in judetul nostru cunoaste o panta ascendenta. Astazi, judetul Teleorman inregistreaza o rata de 1,56 la mia de locuitori cu tendinte de majorare. Dintre municipiile si orasele judetului, municipiul Turnu Magurele inregistreaza cea ma mare incidenta, respectiv de 3, 49 la mia de locuitori. Resedinta de judet Alexandria inregistreaza o rata de 2, 77 si se apropie cu pasi repezi de p rata de infectare de 3 la mia de locuitori. Cat priveste municipiul Rosiorii de Vede, si aici se observa o panta ascendenta in numai 72 de ore, de la o rata de sub 1,00 la mia de locuitori la finalul saptamanii recent incheiate, la 1, 26 astazi. In ceea ce priveste cele doua unitati spitalucesti suport covid-19, Caritas Rosiorii de Vede si Municipal Turnu Magurele, acestea inca mai au disponibile locuri pentru internari de pacienti confirmati cu SARS CoV-2. În utimele 24 de ore, alţi 34 de teleormăneni s-au îmbolnăvit cu COVID, iar numărul total al cazurilor este de 10.574. În document se mai precizeazcă că trei pacienţi au fost reconfirmaţi pozitiv, după retestare, şi o persoană a decedat ca urmare a infecţiei cu SARS COV 2.
Până astăzi, 15 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 862.681 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 787.392 de pacienți au fost declarați vindecați.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.972 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Pe teritoriul României, 54.507 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 14.588 persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 52.305 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 88 de persoane. Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ziua de 14 martie, 6.819 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.508.720 de lei. De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost întocmite, ieri, 2 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.
In continuare, prezentam rata de infectare pe UAT-uri, accesand documentul urmator.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole