18.2 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

miercuri, aprilie 17, 2024

În ultimele 24 de ore, polițiștii teleormăneni au fost în teren în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică, protejării patrimoniului și drepturilor și libertăților persoanelor, răspunzând nevoilor cetățenilor.

Sănătate

Astfel, la data de 17 martie a.c., polițiștii au intervenit la aproximativ 100 de evenimente, dintre care nu mai puțin de 80 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență – 112.

Totodată, în urma activităților preventive desfășurate, pentru neregulile constatate polițiștii au aplicat peste 140 de sancțiuni contravenționale în valoare aproximativ 45.000 de lei și au reținut un permis de conducere.

Polițiștii teleormăneni atrag atenția asupra necesității respectării normelor rutiere de către toți participanții la trafic, întrucât cauzele generatoare ale evenimentelor tragice produse pe drumurile județului nu sunt imputabile doar unei categorii.

La nivelul Serviciului Rutier Teleorman, la data de 17.03.2021, au fost aplicate nu mai puțin de 24 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au acționat pentru prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, absenteismului școlar și bullying-ului, precum și în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2, în unitățile școlare de pe raza de competență a Poliției Municipiului Alexandria. De asemenea, polițiștii au purtat discuții cu reprezentanții unităților de învățământ pentru asigurarea procesului educațional în cele mai bune condiții și luarea măsuriloe necesare prevenirii delincvenței juvenile în incinta și în zonele adiacente unităților școlare.

De asemenea, polițiștii din cadrul Secției nr. 7 Poliție Rurală Crângu, împreună cu reprezentanți ai unei companii de distribuție a energiei electrice, au acționat în vederea prevenirii și combaterii sustragerii de energie electrică, pe raza comunelor Salcia și Putineiu. În acest context a fost identificat un bărbat de 42 de ani, din comuna Salcia, a cărui locuință avea montată o instalație electrică clandestină cu scopul de a ocoli circuitul aparatului de măsurare a consumului de energie electrică. În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 228 din Codul Penal și art. 92 alin. 1 din Legea nr. 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole