11.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, aprilie 26, 2024

84 de misiuni ale pompierilor teleormăneni

Sănătate

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „A. D. Ghica” al județului Teleorman desfășoară permanent activități orientate spre siguranța cetățenilor, pe cele două componente specifice, prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

În ultimele 72 de ore, echipajele profesioniste ale unității noastre au participat la un număr de 84 de misiuni, după cum urmează:

59 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave;

– un accident rutier, produs în municipiul Alexandria, în urma căruia a rezultat o victimă, conștientă și cooperantă, neîncarcerată, preluată de echipajul SMURD și transportată la UPU Alexandria pentru îngrijiri de specialitate. Misiunea pompierilor a continuat cu asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și curățarea carosabilului, astfel încât traficul să se desfășoare în condiții de siguranță;

– 5 incendii, dintre care două izbucnite la cablurile de pe stâlpii de electricitate din Orbeasca de Jos și Alexandria și trei la vegetația uscată de pe raza localităților Vârtoape, Nanov și Zimnicea, stinse de pompierii militari teleormăneni fără a fi întâmpinate probleme deosebite.

Rugăm cetățenii care dețin terenuri agricole să manifeste responsabilitate în ceea ce privește prevenirea incendiilor de vegetație uscată deoarece aceste evenimente pot pune în pericol gospodăriile și locuințele oamenilor, viața participanților la trafic și mediul înconjurător.

Din punct de vedere legislativ, informăm proprietarii de terenuri agricole că incendierea vegetației uscate este interzisă, acest lucru fiind sancționat de pompieri, reprezentanți ai Agenției de Protecție a Mediului și cei din cadrul Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură, conform protocolului comun încheiat între aceste instituții.

– o intervenție pentru salvarea unei bovine căzute într-un canal, pe raza localității Suhaia;

– 6 transporturi de persoane confirmate/suspecte COVID 19, către unitățile spitalicești din județ;

– 9 misiuni de decontaminare a autospecialelor utilizate în misiunile COVID 19;

– 3 intervenții în sprijinul echipajelor medicale ale SAJ Teleorman, pentru preluarea unor pacienți cu probleme de sănătate;

o misiune de transport și prelevare probe COVID-19 împreună cu personalul SAJ Teleorman.

Activități de control și informare preventivă

Pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2, pompierii au participat alături de celelalte instituții cu atribuții de control din cadrul M.A.I. la 17 verificări în cadrul instituțiilor publice și unităților economice cu aflux de persoane din Alexandria, Călinești, Furculești, Zimnicea, Piatra și Izvoarele, aplicând pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală 9 sancțiuni contravenționale. De asemenea, în zonele aglomerate, pompierii au derulat 18 misiuni de patrulare, asigurând transmiterea mesajelor audio ce cuprind regulile de protecție și prevenire a răspândirii infecției cu virusul SARS CoV-2, printre care:

✅ purtarea măștii astfel încât nasul și gura să fie acoperite;

✅ igienizarea frecventă a mâinilor după contactul cu mediul extern și evitarea ducerii mâinilor la nas, gură și ochi fără spălare/dezinfectare în prealabil;

✅ evitarea locurilor aglomerate și păstrarea distanței de minim 2 metri față de persoanele din jurul nostru.

Abordarea constantă a unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare persoană este esențială pentru limitarea riscului de infectare și transmitere a virusului SARS-CoV-2, motiv pentru care activitățile de control și informare preventivă a cetățenilor vor continua și în perioada următoare.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Mr. Dragomir Adrian Gelu

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole