9.3 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

sâmbătă, aprilie 27, 2024

Verde-n față – Cine capitalizează ieșirea în stradă a mulțimii?…

Sănătate

Dincolo de scopul declarativ al miscarilor de strada din acest moment, acela de a promova „scaparea de botnita” adusa de pandemie, se pune intrebarea, justificata; cine capitalizeaza in acest moment puncte electorale? Dupa cum se vede, cel mai vocal partid pro-miscarile de strada, este AUR, cel care va aduna puncte importante din partea electoratolui radical si „anti-masca”. La momentul de fata, AUR-ul a ridicat cu cel putin 4-5 procente cifra cu care a intrat in Parlament. Cei de la partidul lui Simion si-au castigat numerosi adepti dintre cei iesiti in strada, deoarece mesajele transmise public de politicienii acestui partid, se pliaza foarte bine pe nemultumirile maselor. Mai mult decat atat, cei de la AUR nu s-au ascuns sa recunoasca ca sunt in strada langa manifestanti. Si acest fapt aduce procente electorale. Privita in oglinda, situatia de fata mai aduce un castigator, USR, care este varful de lance a masurilor dure luate in pandemie, fapt ce atage electorat din zona romanilor pro-masuri ferme. Cine pierde din acest joc politic? Evident PNL, care este locomotiva guvernarii si care nu poate sa ia voturi nici din strada, dimpotriva, pierde si din cele primite la recentele alegeri parlamentare, si nici de la romanii pro-masuri ferme deoarece, USR, i-a luat-o inainte confiscandu-le, facandu-se purtatorul de cuvant al guvernarii, privind necesitatea luarii de masuri dure. De aceea, mai multi lideri liberali influenti s-au pozitionat oarecum diferit de mesajul guvernului, facand publice nemultumirile la adresa ministrilor USR din guvern si chiar la adresa colegilor din partid.
Asa ca, in acest conflict strada-guvern, vad doi castigatori, care se si ataca vizibil cu subiect si predicat, respectiv AUR si USR.
Cat priveste PSD, partidul care detine totalul electoral pe partea stanga, sta oarecum in expectativa, cu voci vizibile atat-pro masca( Rafila si Streinu-Cercel), dar si impotriva, pro-strada. Si jocul acesta aduce puncte electorale pentru PSD.
Concluzionand, putem spune ca aceste proteste care se pare ca vor tine mult timp „strada” in „priza”, aduc cu sine si modificari importante in preferintele electorale si un pierzator sigur: PNL.


- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole