4.7 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

marți, martie 19, 2024

Modernizarea școlilor din orașul Zimnicea

Sănătate

Zimnicea a început în urmă cu mai mulți ani cea mai amplă campanie de modernizare și reabilitare a unităților de învățământ. Caz unic în țara noastră, Zimnicea a reușit să demareze modernizarea tuturor școlilor.
După finalizarea noului campus al Liceului Teoretic Zimnicea și reabilitarea din temelii a Școlii Primare nr.4, alte trei școli se apropie cu pași siguri de finalizarea lucrărilor de reabilitare. Este vorba practic de o nouă inaugurare a celor trei unități școlare: Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu”, Școala Gimnazială nr.2 și Școala Gimnazială nr.3.
Investiția pentru Școala Gimnazială „Miron Radu Paraschivescu” este de 72 miliarde lei vechi. În prezent s-au executat toate demolările și decopertările, șarpanta și învelitoarea la toate corpurile școlii, grădiniței și sălii de sport, precum și partea structurală a extinderii sălii de sport, urmând finisajele. Acum se lucrează la acoperișul sălii de sport. La corpul de școală și grădiniță s-au executat lucrări de finisaje cu glet la tavane și pereți în proporție de 70%, precum și lucrări de zidărie pentru recompartimentarea grupurilor sanitare și lucrări de săpătură pentru executarea scării exterioare de evacuare în caz de incendiu. Mai sunt de făcut finisaje interioare și lucrări la instalația electrică și sanitară, termoizolația cu vată exterioară, amenajarea aleilor, execuția gardului. Se va moderniza terenul de sport existent, cu finisaj de tartan și împrejmuirea cu plasă și adăugarea unei piste de sărituri. Conform contractului cu firma care a câștigat licitația, finalizarea acestor lucrări va avea loc la data de 1 martie 2022.
Pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr.2, valoarea investiției este de 93 de miliarde lei vechi. S-a lucrat la corpul B, la toalete, la sala de sport, s-a montat tâmplăria, acoperișul. Finisajele interioare și instalațiile sunt executate în proporție de 90%, scara exterioară, conform normelor ISU este realizată, iar legătura dinte anexa 1 și anexa 2 este realizată în proporție de 90%. Au început lucrări la amenajarea aleilor, gardurilor și echiparea edilitară, iar centrala termică este funcțională și rezervorul de incendiu este realizat în proporție de 40%. Mai este de executat corpul C2, acolo fiind depozitat mobilierul, care va fi mutat în celelalte corpuri într-o lună de zile. Lucrările exterioare, constând în drumuri și alei, gard, echipare edilitară urmează să fie executate, precum și finisaje exterioare la corpul C1, care sunt realizate în proporție de 10%. Va fi modernizat terenul de sport existent, precum și terenul de fotbal pe iarbă și va fi adăugată o pistă de sărituri, groapa de nisip fiind realizată 40%. Școala trebuie dată în folosință pe 5 februarie 2022.
Investiția pentru modernizarea Școlii Gimnaziale nr.3 este în valoare de 67 miliarde lei vechi. Aici s-au efectuat demolările și decopertările, s-a executat consolidarea interioară și exterioară, cu fundații, stâlpi și grinzi din beton armat. Șarpanta a fost executată, acoperișul, ca și izolarea termică. Tencuielile exterioare sunt efectuate în proporție de 90%, finisaje interioare și instalații electrice în proporție de 60%. Se lucrează la corpul C3, iar fundația sălii de sport este finalizată. Termenul de finalizare a lucrărilor este 1 aprilie 2022.
Modernizarea unităților de învățământ din orașul Zimnicea a ținut cont de cerințele cadrelor didactice și de nevoile acestora, pentru ca procesul de învățământ să se desfășoare în cele mai bune condiții.
Școlile zimnicene astfel modernizate vor avea spațiul necesar desfășurării unui învățământ modern, cu posibilitatea pentru after school.
„Banii pentru aceste inventiții vin prin PNDL, care a fost un program extraordinar. Este o realizare mare pentru oraș și mă bucur că am contribuit la acest lucru”, a spus primarul orașului Zimnicea, Petre Pârvu.

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole