10.6 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

vineri, martie 29, 2024

Primăria Orașului Videle anunță semnarea Contractului de Finanțare și demararea proiectului “PHOENIX – Împreună vom reuși!”

Sănătate

Primaria Orasului Videle anunta semnarea Contractului de Finantare si demararea proiectului “PHOENIX – Impreuna vom reusi!”, finantat prin Programul Operational Regional Infrastructura Mare, Axa Prioritara 9,  Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Obiectivul general al proiectului este cresterea capacitatii institutionale de a raspunde in timp util si eficient la criza COVID – 19, contribuind astfel la cresterea capacitatii de ingrijire si tratament a pacientilor suspecti sau infectati cu virusul Covid-19, si gestionarea la nivel local a crizei sanitare.

Prin implementarea proiectului este prevazuta achizitionarea unor echipamente menite sa adreseze direct diagnosticarea corecta si tratamentul pacientilor infectati (inclusiv, sau mai ales, identificarea oricaror complicatii medicale rezultate din infectarea cu virusul, care pot afecta serios sanatatea pacientului, precum si comorbiditatile acestora – actiuni esentiale, comorbiditatile putand avea simptomatologie accentuata prin infectarea cu virusul SARS-COV, situatie demonstrata statistic).

Prin implementarea proiectului, pe termen mediu si lung Primaria Orasului Videle va creste capacitatea de reactie la orice tip de pandemie, echipamentele propuse a fi achizitionate prin proiect urmand a pune la dispozitia pacientilor infrastructura medicala menita sa adreseze atat comorbiditatile acestora, cat si problemele medicale generate de infectii cu virusi.

Valoarea Totala a Proiectului: 4,696,554.30 lei

Valoarea Cofinantarii UE: 4,696,554.30 lei

Perioada de implementare: 23.04.2021 – 31.12.2021

Obiectivele specifice sunt urmatoarele:

  1. Achizitia de echipamente medicale pentru diagnosticul si tratamentul persoanelor suspecte/ infectate cu virusul COVID-19.
  2. Cresterea capacitatii de tratament si a adresabilitatii pacientilor.
  3. Cresterea nivelului de expertiza a personalului medical

Rezultate asteptate:

In cadrul Proiectului urmeaza a fi achizitionate urmatoarele tipuri de echipamente medicale:

  • aparat digital radiologie mobila cu detector wireless
  • turn endoscopie digestiva (superioara si inferioara)
  • Monitor functii vitale
  • Ventilator
  • Aparat magnetoterapie
  • CombiDiagnost Radiologie fixa Grafie si Scopie
  • Lampa bactericida UV-C2 mobila pentru dezinfectie suprafete
  • Aparat pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, ameliorarea durerii, fizioterapie (aparat terapie durere Shockwave)
  • defibrilator bifazic
  • Analizor de gaze pentru ATI
  • Computer tomograf

PROIECT COFINANTAT DIN FONDUL EUROPEAN PENTRU DEZVOLTARE REGIONALA PRIN PROGRAMUL OPERATIONAL INFRASTRUCTURA MARE

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole