17.1 C
Roșiorii de Vede

Cotidian Național din 1993 - Ediția Online

joi, martie 28, 2024

Campanie de donare de sânge: „Donează Sânge! Salvează o Viață!”

Sănătate

Consiliul Județean Teleorman sprijină Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman în vederea promovării campaniei de donare de sânge organizate în perioada 26 aprilie-26 mai 2021, la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman.

Dorim să convingem cât mai mulți donatori să ni se alăture, lipsa de sânge fiind acută pentru spitalele din județ și din întreaga țară. Contextul actual este fără precedent, iar acest lucru ne face responsabili pe fiecare, la nivel individual. Este nevoie urgentă de donatori de sânge în această perioadă mai mult decât oricând. Printr-un gest simplu, la îndemâna noastră, fiecare donator poate oferi o șansă unică la viață celor pentru care disponibilitatea sângelui compatibil face diferența dintre viață și moarte, picătură cu picătură.

Voluntarii sunt așteptați în continuare, în următoarele 3 săptămâni de campanie, la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, str. Mihăiță Filipescu nr. 12-14, Alexandria, de luni până vineri, în intervalul orar 0730-1330.

Nu este nevoie de programare! În urma unui control de rutină realizat de specialiștii în hematologie de la Centrul de Transfuzie Sanguină Teleorman, cei care îndeplinesc condițiile esențiale de admisibilitate vor începe procesul de recoltare. De asemenea procesul de selecție este extrem de riguros, pentru că responsabilitatea securității transfuzionale este pe măsura importanței sângelui! Siguranța ta și a oamenilor care vin să doneze este prioritatea noastră în această perioadă.

Fiecare donator beneficiază de 7 tichete de masă, o zi liberă de la locul de muncă, iar militarii, elevii și studenții de o zi de scutire de frecvență.

O singură unitate de sânge donat poate salva până la 3 vieți. 1 din 10 pacienți din spitalele din România are nevoie urgentă de sânge. Anual, doar 2% din populația României donează sânge, un procent infim raportat la necesitățile stringente ale unui pacient. Aceasta este realitatea cu care se confruntă și spitalele din județul Teleorman din cauza lipsei de donatori, ignorând faptul că, în orice clipă, fiecare dintre noi am putea deveni pacienți sau aparținătorii unui pacient care poate primi o nouă șansă la viață printr-un gest simplu și benevol de asumare conștientă, donând 450 ml de sânge. Numai împreună putem să oferim o nouă șansă la viață celor care au nevoie de sânge spre a fi salvați.

Alege viața! Fii donator voluntar! Împreună, donăm, salvăm, onorăm viața! Teleormanul donează sânge! Vino și tu!

5.05.2021                                 

Comunicare presă, Consiliul Județean Teleorman

- Reclamă -

Articole pe același subiect

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole